Hämta högupplöst bild


EU KRAV Ekologisk

SE-EKO-01. Icke-EU-jordbruk


Kiwa

Chia

Ekologiska frön rika på omega-3

Chiafrön har varit ett viktigt livsmedel för indianerna i Sydamerika i över 4 000 år.

Chiafrön kan användas i allt från gröt och bröd, till sallader och smodisar. Hela chiafrön bör blötläggas i 5–10 minuter innan de används. Vid blötläggning bildas en gele som går utmärkt att äta.

Chiafrön är rika på omega-3, fiber och protein. Alfa-linolensyra bidrar till att bibehålla normala kolesterolnivåer i blodet vid ett dagligt intag av 2 g ALA, vilket motsvarar 10,6 g hela Chiafrön.

Innehåll

250 g.

Ingredienser

  • Ekologiska, hela Chiafrö (salvia hispanica)

Dosering

Chiafrön är godkända enligt EU-förordningen om nya livsmedel (258/97/EG) och (2013/50/EU) med ett rekommenderat dagligt intag på högst 15 gram/dag och högst 10 % i bakverk, musli och fröblandningar.

Näringsvärde per 100 g*

Kalorier 1 860 kJ / 450 kcal
Fett 31 g
varav mättat fett
3,2 g
varav enkelmättat fett
1,3 g
varav fleromättat fett
25 g
Omega-3 (alfalinolensyra) 16 g
Omega-6 (linolsyra) 4,7 g
Omega-9 (oljesyra) 1,9 g
Kolhydrater 5 g
varav socker
<1 g
Fiber 36 g
Protein 20 g
Salt <1 g

*Naturliga variationer kan förekomma beroende på säsong.

 

Holistic Chia kommer från Chia Corp S.A och hämtas från Sydamerika och Mexiko.

Recept

Chiachaga

  • 3 dl färdigbryggd chaga (eller vatten).
  • 1 tsk chiafrön. 2–3 tsk citronsaft. 1 tsk honung.
  • Låt dra i fem minuter.

Chiagröt

  • 2 msk chiafrö
  • 1–1,5 dl valfri mjölk
  • 1/2 tsk vanilj.
  • Låt stå i 30 min. Rör om och toppa med valfri frukt eller bär.

Övrig produktinformation

Livsstil

Märkning

Fri från

Allergener

Vegan
Raw Food

Ekologisk

Sötningsmedel
Mjölk
Gluten
Soja
GMO