Grönsakspasta med pastasås

Till 2 portioner

Grönsakstagliatelle

  • 1 medelstor morot
  • 1 medelstor zucchini

Hyvla grönsakerna med en potatisskalare eller en spiralizer.

 

Pastasås

  • 150g ekologiska morötter
  • 1 näve bladspenat
  • 1 dl torkade mullbär
  • 1/4 dl solroskärnor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 10 g soltorkade tomater
  • ½ dl kallt vatten
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
  • Oliver

Blötlägg de torkade tomaterna i vattnet och oljan 7-8 minuter. Dela morötterna i mindre bitar. Mixa alla ingredienser, inklusive blötläggningsvattnet, slätt.

Recept: Ann Wering

 

Det här inlägget postades i Raw Food, Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.