Linsgryta med het chiliolja

 

 

Linsgryta

  •  2 dl röda linser (okokta och sköljda)
  • 100 g morötter
  • 1 gul lök
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk korianderpulver
  • 400 g krossade tomater
  • 3 ½ dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ krm svartpeppar

Skala och skär löken och morötterna i mindre bitar. Fräs linser, morötter och lök. Tillsätt paprikapulver, koriander, salt, pressa ner vitlök och peppar och låt fräsa med en kort stund. Häll på krossade tomater och vatten, koka upp.

Låt småkoka på låg värme i 20 minuter, rör om då och då.

Chiliolja

  • 2-4 röd chili
  • 2 dl olivolja kallpressad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver

Hacka chili och blanda med riven vitlök. Tillsätt olja och paprikapulver och rör om. Sila oljan och häll upp i en glasflaska. Förvaras i kylskåp i upp till en vecka.

Recept: Ann Wering

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.