Kokos- och citronmuffins med frosting

Till 10 små muffins

Muffins

  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • ½ dl (lite drygt) kokossocker
  • 3 tsk Holistic Psylliumfröskal
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 ½ krm salt
  • 1 ekologisk citron
  • 2/3 ekologisk vaniljstång
  • 2 dl vatten
  • 4 msk Holistic Kokosolja
  • 10 muffinsformar

Värmen ugnen till 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt vatten och rör om. Riv ner skalet från citronen och pressa ner all saft i skålen, rör om. Skär av 2/3 av vaniljstången, skär på längden och dela den. Skrapa med kniven av allt vaniljpulver och tillsätt i skålen. Värm kokosoljan i ett vattenbad så den blir flytande och blanda ner. Rulla degen till 10 små bollar och tryck ner i formarna och grädda i ca 20 minuter.

Låt de färdiga muffinsen kallna helt innan du klickar på glasyr.

Citronfrosting

  • 4 msk rumsvarm Holistic Kokosolja
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 ½ msk honung
  • 1/3 vaniljstång
  • ½ msk saft från citron
  • 1 msk vatten

Mät upp alla ingredienser och skrapa ur 1/3 vaniljstång, kör allt i en mixer till en slät kräm. Ställ in krämen i kylskåpet i 5 minuter innan den klar att användas.

Recept: Ann Wering

Det här inlägget postades i Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.