Pepparkaksmüsli

Pepparkaksmüsli

  • 3 dl glutenfria havregryn
  • 1 dl pumpakärnor
  • ½ dl solroskärnor
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl rostade kokoschips
  • ½ dl Holistic kokosolja
  • ½ dl honung
  • 1 dl vatten
  • 2 msk pepparkakskrydda*

*Vill du göra din egen pepparkakskrydda så har du receptet här:

  • 1 msk kanel
  • 1 msk ingefära
  • 2 tsk kryddnejlika
  • ½ tsk kardemumma
  • 2 krm kryddpeppar

 

Värm ugnen till 225 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt oljan och rör om. Tillsätt krydda, honung, vatten och rör om ordentligt. Bred ut müsliblandningen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och sätt in i mitten av ugnen och rosta i ca 15 minuter, rör om då och då. Håll koll!

Det här inlägget postades i Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.