Raw pesto i två sköna gröna varianter

PestoTill salladen, till bönpastan eller på en frökex. Pesto är en fantastisk smaksättare och är superenkel att göra. Här kommer två varianter, båda fyllda med näring, bra fetter och härlig klorofyll från gröna blad.

 

Nässla- och grönkålspesto

  • 2 dl grönkål
  • ½ kruka basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl pinjenötter
  • ½ dl mandlar
  • ½ dl sesamfrö
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk citronjuice
  • 1 tsk Holistic nässla
  • salt och vitpeppar efter smak

Gör såhär: Ner med allt i din mixer och mixa tills det blir till önskad konsistens. Tillsätt mer olivolja om du vill ha en mer flytande pesto och krydda efter smak.

 

Grön skön Spirulinapesto

  • 5 dl färsk basilika
  • 1 dl färsk persilja
  • 1 tsk Holistic Spirulina
  • 1 dl pinjenötter (du kan använda solroskärnor om du vill ha den nötfri)
  • 1 och ½ dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk honung
  • 2 msk citronjuice
  • salt efter smak

Gör såhär: Ner med allting i mixern och mixa till önskad konsistens, smaka av och tillsätt mer oljan beroende på vilken konsistens du vill ha.

Det här inlägget postades i Raw Food, Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.