Rawvegan sushi med mangosås

Till 4 rullar

Du behöver:

  • 1 litet blomkålshuvud
  • 2 avokado
  • 1 morot
  • 1 gurka
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 liten bit ingefära
  • 1 näve Holistic sötmandlar
  • 1 solmogen mango
  • Grön chili
  • 4 st nori-ark
  • 1/2 liter vatten

Förberedelser: Hacka ingefäran och lägg i vattnet så att det får smak, låt stå över natten i kylen. Mixa eller hacka blomkål till ris-konsistens och lägg det i ca 1 timme i ingefärsvattnet.

Mangosalsa

Mosa eller mixa mangon till en slät salsa, blanda ner önskad mängd grön chili.

Sushi

Mixa avokado och koriander till en röra. Skär morot och gurka till tunna stavar. Hacka mandeln smått.

Lägg ut Norin, bred på ett tunt lager av avokadoröran över halva arket, lämna ca 4 cm på ena kanten. Strö över blomkålsris och mandel, lägg i grönsaksstavar. Rulla ihop och fäst ihop rullen med lite vatten.

Dela rullen på hälften och dippa i såsen.

Det här inlägget postades i Recept och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.