Rawbetsbiffar med örtpasta och oliver

Rawfoodsbiffar

Rawbetsbiffar

  • 1,5 dl mandel
  • 1,5 dl cashewnötter
  • 3 msk Active Rödbeta
  • 3 msk olivolja
  • 25 g finhackad rödlök
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk tahini
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 1 tsk salt
  • 1 palsternacka, grovt riven
  • 1 stor rödbeta, grovt riven

Grönsakspasta

  • 2 zucchini
  • 1 pkt sjögräsnudlar
  • 100 g rödkål
  • 1 syrligt äpple
  • 1 gul paprika
  • 250 gram cocktailtomater
  • 16 st kalamataoliver
  • Kvistar av färsk basilika

Gör pasta av zucchini med en grönsaksvarv eller potatisskalare. Skölj sjögräsnudlar i ett durkslag och blanda samman med zucchinin i en stor skål. Blanda örtsåsen med pastablandningen. Tillsätt strimlad rödkål, finhackad paprika och äpple och rör runt igen. Lägg upp pastan på ett vackert fat och toppa med oliver, cocktailtomater och kvistar av färsk basilika.

Örtsås

  • 3 dl pumpafrön
  • skal och juice från 2 citroner
  • Juice från 1 lime
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 kruka färsk basilika
  • 3 dl vatten
  • 1 dl olivolja
  • 2 cm röd chilifrukt
  • 2 cm färsk ingefära
  • 2 färska dadlar
  • 2 tsk salt
  • Färskmalen peppar

Mixa samtliga ingredienser till en krämig sås. Smaka av med salt och peppar.

Recept: Ida Högberg

Det här inlägget postades i Raw Food, Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.