Raw Blåbärsgranola

Active_Granola

1 plåt

  • 5 dl bovete
  • 1 dl linfrö + 2 dl vatten
  • 4 msk Holistic Blåbärspulver
  • 1 dl kokoschips eller kokosflingor
  • 5 msk kokossocker
  • 2 krm salt
  • 2 tsk vaniljpulver

Blötlägg linfrö + 2 dl vatten i en skål och låt svälla i 4-8 timmar. Blötlägg bovete i  vatten i 4-8 timmar. Häll bort vattnet från bovetet och skölj noggrant. Rör samman bovete, linfrö och resten av ingredienserna och smaka av med kokossocker och blåbärspulver.

Bred ut granolan över en plåt med bakplåtspapper
och torka i torkugn eller vanlig ugn på 42 grader i cirka 8-10 timmar.

Granolan är klar när den är helt torr och kan brytas i bitar.

Förvara i rumstemperatur i tätslutande burk.

Recept: Ida Högberg

Det här inlägget postades i Raw Food, Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.