Ett gott nytt år, en trestegs-raket!

Holistic_New_Year

Nyårsdagen är en av de bästa dagarna på året, den dagen då verkligen allting börjar om och får en nystart. Var snäll mot dig själv under 2016 och ge ett löfte som du vet gör gott för dig själv och även för andra.

Vårt förslag till nyårslöfte inför 2016 är: ”jag ska göra så gott jag kan”.

Ge dig själv det här löftet och var ärlig mot dig själv. Att göra så gott man kan i alla situationer i livet är inte enkelt, men det kan vara en hjälp som får dig att tänka både en och två gånger i situationer där du vanligtvis bara reagerar.

När det gäller vår egen hälsa så kan det ibland vara lättare att leta efter genvägar än att agera utifrån vilket mål du har satt upp från början. Ha ditt mål i sikte och använd ditt nyårslöfte, fråga dig själv: ”gör jag så gott jag kan just nu?”. En enkel fråga med två olika svar: ja eller nej. Kom ihåg att vara ärlig mot dig själv! Oavsett vilket mål du siktar mot så kan svaret på frågan ta dig framåt.

Att stanna upp och ställa sig själv en fråga är också att bli medveten om sig själv just nu; hur man känner, var man är och hur man gör saker. När man börjar bli, eller redan är, medveten om sig själv så börjar man upptäcka och njuta av nuet.

Alltså kan du även addera till ditt nyårslöfte: ”jag ska göra så gott jag kan för att kunna njuta i varje stund”.

Att lova dig själv att njuta varje dag, även av de små sakerna, kommer att göra din vardag bättre. Ta en klunk av ditt morgonkaffe eller te och verkligen känn vad det smakar. Prova att släppa rutinerna, du kan upptäcka något helt nytt. Att välja en annorlunda tankebana inför vad du ska laga för kvällsmat till familjen ikväll, kanske gör det att ni tillsammans hittar nya vanor?

Att stänga ögonen, ta tre djupa andetag och ta en stund för att känna efter hur det känns i kroppen kan göra hela din dag annorlunda. Prova att göra det på bussen, på tåget eller innan du går in på jobbet. Hela din dag kan bli annorlunda.

Du är det mest värdefulla du har, oavsett hur många barn, djur, vänner, eller hur stor familj du har så är det svårt att njuta av deras sällskap om du inte kan njuta av stunden och nuet. Du är det mest värdefulla du har, det är du som har möjligheten att lysa upp dagen för alla du träffar, genom att bara vara du.

Du väljer varje dag vad för slags människa du vill vara och hur du ska agera. Gör så gott du kan, det kan du lova dig själv.

Du kan välja att göra så gott du kan och njuta av det. Du kan välja att bli medveten om dina val och varför du valde att göra just så.

Alltså kan du lägga till ytterligare ett steg på din nyårsraket:

”Jag ska göra så gott jag kan,

För att kunna njuta i varje stund

För jag vet att jag är värdefull för mig och andra”.

Dessa tre enkla meningar kan vara nog så komplicerade att ta till sig, men ändå är det en bra början på något nytt. Börja med första steget om du tycker de andra två är svåra. Börja med att ställa den enkla frågan till dig själv: ”gör jag så gott jag kan just nu?” för det är det enda vi kan påverka, våra egna tankar och handlingar.

Och du! Glöm inte att andas… det gör allting lättare.

Det här inlägget postades i Inspiration och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.