Raw cheesecake med lingon och basilika

cheesecake_med_lingon

Tårtbotten

Det här behöver du:

  • 3 dl hasselnötter
  • 3 dl kokosflingor
  • 10 st dadlar
  • citronskal från 1 citron
  • 1 msk vaniljpulver
  • 0,5 tsk salt

Klä botten på en springform med plastfolie. Mixa allt utom dadlar till ett fint mjöl i en matberedare. Tillsätt dadlarna en efter en och mixa tills det håller ihop. Tryck ut degen i springformen till en tårtbotten.

Fyllning

Smält kokosoljan i ett vattenbad. Mixa kokosmjölk och cashewnötter till en krämig sås. Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills såsen är slät. Häll 1/3 av fyllningen i ett separat kärl.

Lingonfyllning

Mixa ihop

Basilikafyllning

Mixa till en slät sås

Ringla basilika- och lingonsåsen växelvis över tårtbotten. Rör därefter försiktigt om med en tandpetare för att göra ett vackert mönster på tårtan. Ställ in tårtan i frysen i ca 3 timmar tills den har stelnat.

Det här inlägget postades i Raw Food, Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.