Städa undan vintern med Chaga

Chaga är te gjort på sprängticka och innehåller naturligt vitaminer, mineraler, spårämnen och en hel del annat nyttigt och härligt. Läs mer om Chaga här om du vill. Chaga har ett uppmätt ORAC- värde på otroliga 60 000-350 000. ORAC står för Oxygen Radical Absorbance Capacity, ORAC motsvarar den styrka som ett ämne har att neutralisera fria radikaler. Perfekt för den som detoxar!

Holistic Chaga har toner som påminner om vanilj och kola och behöver inte sötas om du inte vill. Drick den och njut!

Hur använder jag Chaga?
I första hand som te men du kan även ha den som bas i en smoothie istället för vatten eller nötmjölk. I maträtter där du använder vatten kan du testa Chaga, till exempel att koka gröt i. Det gör den både godare och nyttigare. Du kan använda den även för att färga tyg och papper, vilket ger en gul färg.

Du kan även prova att göra Chaga-Coco, Inga-Chaga och Chaga-Chili, recepten hittar du nedan:

Chaga- Coco

  • 3 dl färdigbryggt Chagate
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk Holistic Kokosolja.
  • 1 tsk honung eller kokossocker (valfritt)

Inga- Chaga

  • 3 dl färdigbryggt Chagate
  • 3 cm färsk ingefära, skiva upp och lägg i för att dra
  • En skiva citron

Chaga- Chili

  • 3 dl färdigbryggt Chagate
  • Saften från en pressad citron
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk honung eller kokossocker (valfritt)
Det här inlägget postades i Artiklar, Kosttillskott, Recept och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.