Raw asiatiska rullar

För 2 personer

Det här behöver du:

  • 2 pak choi
  • 1 morot
  • ½ paprika
  • ½ färsk mango
  • 1 avokado
  • 1-2 msk Holistic Spirulinapulver
  • basilika
  • koriander
  • mynta
  • 4 rispapper

Nötsmör

  • 1 dl cashewnötter
  • 2 msk sesamsmör
  • 1 msk sesamolja
  • ½ msk lönnsirap
  • 1-2 msk citronsaft
  • 1-2 cm färsk chili
  • 1-2 cm färsk ingefära
  • Salt efter smak

Tamarindsås

  • 1 msk tamarind, kan bytas ut med saft från en citron
  • 2 msk tamari
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk lönnsirap
  • Salt efter smak

Mixa alla ingredienser till nötsmöret. Skär alla grönsakerna tunt, använd gärna en potatisskalare för att hyvla moroten. Blanda i Spirulinapulvret med nötsmöret och rör ner i grönsaksblandningen. Skär mangon och avokadon i tunna skivor/bitar.

Gör Tamarindsåsen enligt recept ovan.

Ta några matskedar av grönsaksblandningen och lägg på ett rispapper, rispappret mjukar du upp i en skål hett vatten precis innan. Lägg några mangoskivor och avokado över och några blad av de färska kryddorna, rulla ihop. Ringla tamarindsåsen över.

Servera gärna med kimchi eller annan surkål.

 

Det här inlägget postades i Raw Food, Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.