Rödbetsbiffar med syrlig varm sallad

Rödbetsbiffar

Det här behöver du:

  • 1 stor kokt rödbeta
  • 1 pkt förkokta linser (ca 300 gram)
  • 2 msk Holistic Rödbetspulver
  • 2 msk Holistic Psylliumfrön
  • 1 chiaägg (1 tsk Holistic Chia + 3 tsk vatten som får stå i ca 15 minuter)
  • ½ gul lök
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt efter smak
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk spiskummin

Mixa alla ingredienserna till en smet. Stek biffarna på låg värme i Holistic Kokosolja.

 

Äpple och vitkålssallad

Det här behöver du:

  • ¾ finsnittat vitkål
  • ½ tärnat äpplet
  • 1msk raw äppelcider vinäger
  • salt efter behag
  • peppar efter behag

Stek vitkål och äpplebitarna i Holistic Kokosolja på svag värme tills de blir mjuka. Salta och peppra och ringla lite äppelcidervinägern över salladen.

Lägg en biff på ett riskex, frökex eller direkt på tallriken och toppa med vitkål och äppelsalladen. Strö lite flingsalt på toppen och njut.

 

Det här inlägget postades i Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.