Vitamin E – hudens bästa vän!

Efter en lång, mörk och torr vinter behöver huden det där lilla E-xtra, då menar vi självklart vitamin E. Vitamin E är ett av de allra viktigaste ämnena för huden och bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

Mängden vitamin E i huden sjunker med stigande ålder samt vid exponering för solljus. Vill vi kunna njuta av den underbara solen nu i vår är det viktigt att fylla på med vitamin E. Studier visar att exponering för UV-strålning kan minska mängden vitamin E i hudcellerna med så mycket som 70-80 procent. Förbered din hud inför vårsolen redan nu!

Holistics vitamin E är egentligen inte bara ett vitamin, utan åtta; fyra tokoferoler och fyra tokotrienoler.

Vitamin E finns främst i vegetabiliska oljor som vetegroddsolja, solrosolja och tistelolja, i nötter och frön men även i ägg och fet fisk. Du behöver dock äta stora mängder mat för att få omkring 200 mg (motsvarande en kapsel Holistic vitamin E) vitamin E i din dagliga kost, till exempel cirka 715 g solrosfrön, cirka 4 dl solrosolja eller 830 g mandlar.

Vitamin E förstörs lätt av syre, värme och ljus. Man förlorar ca 80 procent av vitamin E innehållet vid raffinering av mat, t.ex. vid upphettning.

Det här inlägget postades i Artiklar, Kosttillskott, Vitaminer och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.