Raw Lakritstårta med rödbeta och choklad

Tårtbotten

  • 3 dl kokosflingor
  • 2 dl sesamfrön
  • 12 dadlar
  • 2 msk lakritspulver
  • 0,5 msk vaniljpulver

Klä botten på en springform med plastfolie. Mixa allt utom dadlar till ett fint mjöl först, tillsätt sedan dadlarna en efter en. Det ska bli som konsistensen av en kakdeg som håller ihop. Tryck ut degen i formen.

Rödbetskräm

Smält kokosoljan. Mixa cashewnötter till mjöl och tillsätt sedan samtliga ingredienser förutom solroslecitinet. Tillsätt solroslecitinet försiktigt och mixa ytterligare en gång. Häll ner smeten i formen, ovanpå tårtbotten och jämna till med en slickepott.

Chokladkräm 

  • 1 dl cashewnötter
  • 1 avokado
  • 0,75 dl vatten
  • 0,5 dl Holistic Kokosolja
  • 3 msk honung
  • 4 msk kakaopulver
  • 1 msk lakritspulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 msk Holistic Solroslecitin
  • 1 dl kakaonibs

Smält kokosolja och tillsätt sedan samtliga ingredienser förutom solroslecitinet. Tillsätt solroslecitinet försiktigt och mixa ytterligare en gång tills allting har blandats väl. Häll ut smeten ovanpå kakan och jämna till den med en slickepott, lämna en centimeter längst ut så att rödbetskrämen tittar fram.

Strössla kakaonibs över tårtan och ställ in den i frysen i ca 2-3 timmar tills den har stelnat.

Vid servering

Ta bort kanten på springformen och tina tårtan i ca 15 minuter i rumstemperatur.

 

Det här inlägget postades i Raw Food, Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.