Raw solskenswrap med rödbetsaioli

4 portioner

 

Solskensröra

  • 4,5 dl valnötter
  • 3 tsk citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 3 tsk curry
  • 3 dadlar

Mixa samtliga ingredienser till de får en ”färsliknande” konsistens.

Rödbetsaioli

  • 3 dl cashew
  • 2 dl vatten
  • 1,5 msk Active Rödbeta
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk citronsaft
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt

Mixa samtliga ingredienser till en krämig sås. Smaka av med citron, vitlök och salt.

Wrapfyllning

  • 8 st rispapper
  • 1 pkt alfa alfagroddar
  • 8 salladsblad
  • 2 krukor koriander eller persilja
  • 2 avokado
  • 2 palsternackor
  • 2 morötter

Riv palsternacka och morot på ett rivjärn. Skölj salladsbladen, skiva avokado och grovhacka de färska kryddorna. Blötlägg rispapper ett i taget i ljummet vatten tills de mjuknar. Bred ut rispappret och lägg på salladsblad, fyll sedan på med resterande ingredienser och vip ihop till en wrap. Servera med rödbetsaioli.

Det här inlägget postades i Raw Food, Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.