Malin Ewerlöf, inför GöteborgsVarvet

En av våra fina vänner är fantastiska är löpardrottningen Malin Ewerlöf. Det här är kvinnan som tog guldmedalj efter guldmedalj och höll det svenska rekordet i 800 meter och 1500 meter i flera år. Du kanske även har sett henne i TV-program som Stjärnorna på is, Superstars och Mästarnas mästare?

Vi gjorde en intervju med henne för att få lite tips inför kommande lopp och vad man ska tänka på före och efter. Vi ville även veta vad Malin sysslar med idag, efter elitkarriären.

 

”Hej Malin, hur har din löparsäsong börjat?

Malin: Jag har åkt mycket längdskidor i vinter och åkte ett långlopp i Italien, Marcialonga 70 km i januari. Jag har ännu inte sprungit något lopp så Göteborgsvarvet blir mitt första för året. Jag springer bara några få lopp per år numera. Träningen har gått bra hittills och formen känns bra.

 

Ska du själv springa några lopp i år?

Malin: Jag har bara planerat att springa Göteborgsvarvet, Lidingöloppet samt ett triathlon-lopp på Tjörn i år. Det kan kanske bli något 10 km-lopp också men det är inte bestämt än. Jag försöker att inte springa för många lopp på grund av att mina hälsenor är lite känsliga.

 

Hur laddar du upp inför ett lopp?

Malin: Mycket träning till ungefär en vecka innan loppet då jag bara ”mys-springer” och vilar mycket. Går på massage sista veckan, äter bra mat och sover med god kvalitet men i övrigt inget speciellt.

 

Du kommer att befinna dig i Holistic monter på lördagen på GöteborgsVarvet, vad kommer hända i montern?

Malin: Man har chansen att vinna PT timmar med mig, fokus löpning och löpteknik. Eftersom det är mitt jobb i vardagen att träna motionärer i löpning så är det en kul grej för mig. Jag även att finnas i Holistic monter och prata om allt inom löpning som man kan tänkas vara intresserad av att fråga om, så kom förbi!

 

Vad skulle du vilja säga till någon som aldrig sprungit ett lopp för att de tror att de inte kan?

Malin: Det handlar så mycket om att ha en bra plan innan ett lopp med träning och att ha ett realistisk mål utifrån sig själv och sina egna förutsättningar. Man kan alltid börja med att springa/gå ett lopp med inställningen att ta sig runt för att sedan som många känner få smak för det och träna och förbereda sig ännu bättre inför nästa lopp. Det är en häftig upplevelse att springa lopp. Jag tycker verkligen att man ska ge sig själv chansen att prova.

 

Vad har du för tips till de som ska springa varvet för första gången i år?

Jag har själv aldrig sprungit GöteborgsVarvet så jag kan inte riktigt banan. Mitt hetaste tips, som jag själv ska försöka leva efter, är att njuta av loppet och stämningen så länge som möjligt och springa i sin egen takt.

 

Kan alla springa lopp? Och vad är fördelarna med att anmäla sig till ett lopp?

Malin: Jag tror definitivt att alla kan springa lopp. Det handlar bara om att springa i sitt eget tempo och självklart förbereda sig innan så man är så bra tränad som möjligt utifrån sig själv. Ett lopp ger en enorm adrenalin kick som är svår att uppnå i vardagen tycker jag. Det är därför jag fortfarande springer lopp.

 

Vad gör du för att få bästa återhämtningen?

Malin: Jag använder bra återhämtningsprodukter som magnesium och protein med mera som snabbar på återhämtningen. Sen är mycket vila, bra mat och massage lika viktigt.

 

Du erbjuder även personlig löparträning, skriver böcker och håller föreläsningar? Berätta mer om det…

Malin: Jag jobbar med min hobby och med det menar jag allt inom löpning. Det är mitt största intresse i livet. Jag tränar motionärer i löpteknik och intervall träning mest hela dagarna. Sen föreläser jag en hel del om motivation, rätt tänk och om att få in träningen i sitt liv. Jag har skrivit två böcker om löpning vilket varit jätte kul. Det tog mycket energi och tid att skriva så jag väntar lite med nästa bok men den kommer nog så småningom.

 

Vart hittar man dig/dina tjänster?

Malin: Jag har en hemsida där man kan hitta alla mina tjänster ewerlof.eu

 

Tack Malin för inspiration inför kommande lopp!

Det här inlägget postades i Inspiration, Tips, Våra vänner och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.