Mjölksyrabakterier med förstaklassbiljett till maghälsa

 

Maghälsa har idag blivit ett begrepp och ett omtalat ämne. Mycket stress och felaktig kosthållning leder lätt till en obalans i tarmfloran – tyvärr två vanliga inslag i dagens livsstil.

Du vet nog att goda tarmbakterier är bra för magen. Dessa bakterier står även för 80 % av vårt immunförsvar. Det ligger mycket sanning i det gamla talesättet ”håll magen glad”. Att goda mjölksyrabakterier kan vara känsliga för mag- samt gallsyra och därför har svårt att överleva resan ner till tarmen är däremot inte lika känt.

Det viktigaste gällande tarmbakterier är att de överlever resan ner till tarmen och kan göra gott på rätt plats.

I matsmältningskanalen finns ca 1000 olika stammar av bakterier (vad man vet idag). Du ska ha mycket av vissa bakterier och mindre av andra. Bakteriefloran är beroende av flera saker men framförallt av vad du äter, din stressnivå och hur väl du smälter den mat du äter.

En bakterieflora i tarmen som är i balans hjälper oss att smälta maten ytterligare, avgiftar toxiner, samt producerar B-vitaminer och vitamin K2. Bakterierna i tarmen kan även bryta ner olika läkemedel och en orsak till att människor reagerar olika på mediciner är att vi alla har lite olika sammansättning av bakterier i tarmen. Bakteriefloran i tarmen har även en viktig roll för peristaltiken och tarmuttömningens funktion.

 

Mjölksyrabakterier

Mjölksyrabakterier innehåller, trots namnet, ingen mjölk. De är känsliga för syre, värme, fukt samt mag- och gallsyra. Därför är det viktigt att se till att varje bakterie är motståndskraftig samt har ett skyddande hölje som gör att de klarar av den tuffa resan ner till tarmen.

 

Antibiotika och tarmfloran

Antibiotika behövs ibland, man bör dock vara medveten om att störningar i tarmfloran kan påvisas i månader efteråt. Detta på grund av att antibiotika slår ut både onda bakterier samt en del av de goda, vilket gör att du kan vara känsligare en tid efter en antibiotikakur. Därför är det viktigt att fylla på med goda tarmbakterier genom kosten med till exempel syrade grönsaker, surkål eller ett kosttillskott.

 

Mjölksyrabakterier med förstaklassbiljett

Vi på Holistic har tagit fasta på vikten av att så många bakterier som möjligt ska nå tarmen oskadda, eftersom det är först då som de kan göra nytta. Nu lanserar vi LactoVitalis Pro, ett kosttillskott som innehåller minst 6,5 miljarder mjölksyrabakterier från hela 12 olika bakteriestammar. Vi har dels valt ut tåliga bakteriestammar och dels har vi genom en patenterad teknologi gett bakterierna ett skyddande hölje som stärker deras cellmembran. Detta gör att cirka 90 % av de goda bakterierna överlever den tuffa resan ner till tarmen.

LactoVitalis Pro är synbiotika vilket innebär att produkten innehåller både goda mjölksyrabakterier samt nyttiga fibrer (mat för bakterierna). Varje individuell kapsel förser magen med minst 6,5 miljarder goda mjölksyrabakterier från 12 olika stammar, inklusive den välstuderade Lactobacillus rhamnosus GG. Produkten innehåller även vitamin C som bidrar till immunsystemets normala funktion, vitamin B2 som bidrar till att bibehålla normala slemhinnor samt FOS (fruktooligosackarider), fibrer som ger näring till bakterierna. Förpackningen är speciellt anpassad för att skydda bakterierna mot fukt genom den unika konstruktionen Activ Vial™, vilket ökar kvalitén och hållbarheten på produkten.

Det här inlägget postades i Artiklar, Kosttillskott, Mage och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.