Chokladmoussetårta med hasselnötscrunch

till ca 10 personer

Botten

Mousse

  • 1 ½ dl Holistic Chiafrö blötlagda i minst 1 timme i 4 dl mandelmjölk
  • 100 gr choklad
  • ½ dl mandelmjöl
  • ½ dl kakao
  • Ca 1 dl björksocker

Hasselnöts crunch

  • 2 dl hasselnötter
  • 1 tsk salt
  • 1 msk lönnsirap

Topping

  • 50 gr smält choklad
  • Färska hallon

 

Gör så här

Mixa alla ingredienserna till botten i en matberedare. Tryck ut i en form, ca 20 cm, och ställ in i kylskåp. Smält chokladen till moussen och mixa den med resten av ingredienserna. Konsistensen ska vara som pudding. Bred ut moussen på nötbotten. Ställ in i frysen cirka en timme. Blanda de hackade hasselnötter med salt och lönnsirap i en skål och rosta sedan i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.

Vid servering smält chokladen och ringla över kakan. Strö över hasselnötter och hallon och servera direkt.

 

Det här inlägget postades i Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.