Mjölksyrabakterier på förstaklassresa genom magen

Passet är fixat, packningen planerad och biljetterna köpta. Semestern är planerad sedan länge. Det finns vissa saker vi kan och bör förbereda innan avresa. Men har du tänkt på att även förbereda din mage?

Begreppet ”semestermage” har vi nog alla snuddat vid någon gång även om vi inte själva råkat ut för det. Semestermage innebär att du får i dig bakterier som din mage inte är van vid, oftast via mat och/eller dryck, och du får en reaktion som oftast inte är så behaglig. Uppsvälldhet, gaser, diarré och illamående är några av symtomen som kan förekomma.

Du har ungefär 100 000 miljarder bakterier i tarmen och de ska finnas där för att göra nytta för dig och ditt immunsystem. Ibland får man en obalans i sin bakterieflora vilket kan ge liknande symtom som semestermage. Detta kan bero på stress, sjukdom och flera andra saker. Då kan man behöva fylla på med de goda bakterierna.

Det går att fylla på med goda bakterier via kosten; t.ex. genom att äta syrad, fermenterad mat som surkål, dricka kombucha som består av levande bakteriekultur som kommit till genom jäsning och som kan verka lugnande för magen och matsmältningen, eller äta livsmedel med tillsatt bakteriekultur. Man kan även fylla på med goda bakterier genom att ta ett kosttillskott.

Det är bra att välja ett kosttillskott som innehåller ett brett spektra av bakteriestammar, ju fler stammar desto fler ”uppgifter” kan bakterierna hantera. Det är även viktigt att veta att bakterierna klarar av den sura miljön i magsäcken så att de kommer ner levande till tarmen och kan göra nytta.  LactoVitalis Pro har en patenterat inkapsling runt varje bakterie vilket gör att vi kan garantera att minst 90 % av bakterierna kommer ner till tarmen och kan göra nytta på rätt plats.

Du kan förebygga magproblem förknippat med semestermage genom att fylla på med bakterier en tid innan resan, vi brukar rekommendera minst 30 dagar innan avresa. När man flyger längre sträckor återanvänder man luften i planet vilket kan innebära att bakterier och virus cirkulerar runt i flygplanet många timmar i sträck. Flygresor är påfrestande för ditt immunsystem och det finns en anledning till varför många blir sjuka på sin semester, oftast blir man smittad på planet dit. En bra bakterieflora i tarmen gör ditt immunsystem mer effektivt och ett effektivt immunsystem kan hantera bakterier och virus utan att du behöver bli sjuk.

Det här inlägget postades i Artiklar, Kosttillskott, Mage, Tips och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.