Frostig chiavåffla med blåbärssylt

Recept för en våffla

Blanda mjölet, psylliumfröskal och chia i en skål. I en annan skål blandar du kokosoljan, kardemumman och hett vatten, låt stå tills kokosoljan har smält och häll sedan ner i de torra ingredienserna.

Låt smeten stå i ca 10 minuter tills den blir som en deg. Ta lite kokosolja i våffeljärnet och pressa ut smeten/degen så mycket som möjligt. Pressa sedan ut med med hjälp av locket på våffeljärnet.

Till våra våfflor serverade vi Kokosgrädde (man tar det tjocka från en burk med kokosmjölk och vispar ihop med vaniljpulver) och blåbärssylt.

Blåbärssylt

Rör ihop, låt stå tills den blir samma konstisens som sylt, smaka av. Häll upp i en tättslutande glasburk och ställ kylt.

Det här inlägget postades i Raw Food, Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.