Lite extra julefrid för magen

Julen är en tid då vi borde vara som mest avslappnade och få möjlighet att rå om oss själva och varandra. Tyvärr är verkligheten ofta tvärtemot och vi har mer att stå i än någonsin annars. När du stressar reagerar din kropp genom att prioritera bort matsmältningen och kroppens egen tillverkning av matsmältningsenzymer vilket kan lämna dig med en uppblåst, orolig mage som inte ger dig den julefrid du önskar. När du borde känna dig som mest tillfreds så pockar din mage på uppmärksamhet, och inte på ett angenämt sätt.

Under julen äter vi ofta för mycket av det goda. Socker (skumtomtar), gluten (julbröd), kött (julskinka) och mejeriprodukter (ris a la malta och risgrynsgröt) kan påverka din tarmflora och göra det svårare för de goda bakterierna att hålla sig i majoritet i din mage och tarm. Om din bakterieflora hamnar i obalans kan du få problem med bland annat uppsvälldhet och gaser.

Vill du vara snäll mot magen så kan du addera mer vegetariska eller veganska rätter. Dessa är ofta lättare att smälta för din mage, inte lika salt som den vanliga julmaten och lämnar dig inte lika tung i din mättnadskänsla. Prova att göra ”julskinka” på rotselleri eller låt rödkålssalladen och fräscha grönsaker vara i fokus i år för att göra magen lite gladare.

Eftersom julen är den tiden då vi vill ägna oss åt våra nära och kära och inte åt en krånglig mage så är det viktigt att ge den vad den behöver, både innan och under tiden.

Holistic Cellenzym innehåller matsmältningsenzymer som tas i samband med måltid. Enzymerna stödjer matsmältningen, bryter ner beståndsdelarna i livsmedel och hjälper till att öka näringsupptaget. Holistic LactoVitalis Pro innehåller goda mjölksyrabakterier som hjälper till att upprätthålla en balanserad tarmflora. Ge dig själv eller någon du tycker om lite extra julefrid i magen genom att göra ditt julbord lite grönare i år och genom att tillföra enzymer och mjölksyrabakterier.

 

Det här inlägget postades i Artiklar, Kosttillskott, Kroppen, Mage, Vegan och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.