En julhälsning från oss på Holistic

Året 2016 har varit ett omtumlande år, både i världen men också här på Holistic. Vi hade en mycket stor och spännande utmaning att flytta hela kontoret (men inte lagret) från Motala till Norrköping under våren.

Vi fick möjlighet att designa kontoret efter egna idéer och egna ideal. Läs gärna den fina artikeln på Kurera om vårt nya kontor.

Under året har vi lanserat åtta nya produkter och fler är på gång. Flera uppmärksammade domslut har givit företag i branschen rätt mot myndigheterna vad gäller rätten att sälja kosttillskott med doser över UL.

Företag har gått samman och stöttat varandra i den juridiska processen. Det bådar gott att vi börjar samarbeta mera. Intresset för egenvård växer, och det inte är långt borta innan även vården tar hjälp av vår bransch.

En annan stor intern nyhet som vi nyss offentliggjort är att jag lämnar över VD-posten till Peter Hencz. Han tillträder tjänsten 1 januari 2017. Jag kommer att verka som arbetande styrelseordförande.

Men innan dess tänker jag förverkliga en gammal dröm som jag haft. Jag har ett stort intresse av medvetandeutveckling, och arbetade som meditationslärare på 70-talet. Nu kommer jag att resa från Sverige och meditera på heltid under nio månader. Jag kommer inte att vara nåbar för någon. Det är med stort lugn som jag lämnar över rodret till alla mina kompetenta medarbetare under våren och sommaren.

Så här vid juletid vill vi skänka en gåva som bidrar till en bättre värld. Från förra julen och under hela året har vi bland annat stöttat BRIS, Läkarmissionen, Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen samt WaterAid. Nu skänker vi dessutom en gåva till kampen för Standing Rock.

Sedan 2014 har Sioux-stammen i Standing Rock i North Dakota protesterat mot en planerad oljeledning. Oljeledningen är planerad att gå genom fyra delstater och riskerar att förstöra vattenförsörjningen samt en helig begravningsplats.

Kampen trappades upp under 2016 då tusentals demonstranter reste dit och blockerade arbetet genom fredlig demonstration. Demonstranter är kritiska mot oljeledningens miljöpåverkan och vill hellre se satsningar på förnybar energi.

Holistic skänker nu en julgåva till denna viktiga men fredliga demonstration vid Standing Rock, en demonstration mot makt och pengaintresse. Vi vill understryka för dagens makthavare att de bör prioritera människor och miljöns välbefinnande framför andra mer kortsiktiga ekonomiska mål. Allt för vår och planetens framtid tillsammans.

Tack för att ni, som våra kunder, har bidragit och gjort denna viktiga gåva möjlig.

Så här före jul är det lätt att känna sig stressad av allt man ska hinna med – jobba, julpynta, inskaffa julklappar med mera. Då vill jag bara säga en sak: Livet är inte bara en dans på rosor. Det ska vara kul också!

Jag vill tacka er alla för det här fantastiska året. Utan er skulle vi inte finnas och vi tackar för ert förtroende. Jag önskar att ni får en skön vila och mycket roligt under julen. Och om ni äter för mycket av julbordet och julgodiset så finns ju alltid Cellenzym och UltraDetox.

Vi ser fram emot ett spännande år 2017 tillsammans med er kära kunder. Vi önskar er en god jul och ett gott nytt år!

Med Hälsa!
Bertil och vännerna på Holistic

Det här inlägget postades i Bertil har ordet, Om Holistic och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.