Raw chokladpuck med blåbärsganasch

4-6 pers

Chokladpuck/Kakbotten

  • 2 dl mandlar
  • 2 dl valnötter
  • 2 msk kakao
  • 2 msk kakaosmör
  • 2 msk Holistic kokosolja
  • 2 msk kakaonibs
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4 urkärnade färska dadlar
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 nypa salt

Smält kakaosmöret och kokosfettet. Mixa sedan alla ingredienser i en matberedare. Pressa ut kakdegen I en form med hög kant. Ställ I frysen.

Blåbärsganasch

  • Färska blåbär och hallon (dekor)

Smält kakaosmöret och mixa sedan alla ingredienser till en slät smet.

Ta ut kakan ur frysen och lossa den ur formen om du använder en springform. Bred ut ganasch över kakan. Låt stå i kylskåpet en halvtimme. Servera toppad med färska bär.

 

Det här inlägget postades i Raw Food, Recept, Superfood, Vegan och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.