Indisk kitchari

(2 pers)

  • 1 dl basmatiris (okokt)
  • ½ dl mungbönor (okokt)
  • 1 dl späda nässlor (det går bra med bladspenat om du inte får tag på nässlor)
  • 2 msk Holistic kokosolja
  • 2 morötter, rivna
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 1 tsk curry
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk gurkmeja
  • ½ tsk himalayasalt
  • ½ kruka basilika
  • ½ dl russin

Blötlägg mungbönorna i 8 timmar.

Häll av blötläggningsvattnet och tillsätt 2 dl rent vatten. Koka mungbönorna i 15 minuter och ställ åt sidan. Koka basmatiriset enligt anvisningar på förpackningen.

Förväll nässlorna snabbt i kokande vatten (om du använder spenat behövs ingen blötläggning).

Smält kokosolja på medelvärme tillsammans med färsk riven ingefära, morötter och alla kryddor utom salt. Stek lätt i 1 minut.

Häll sedan på basmatiris, mungbönor, nässlorna och salt.

Blanda ihop allt ett par minuter på låg värme.

Stäng av värmen och tillsätt basilika och russin efter smak.

Läs mer om bra kost vid detox här.

Det här inlägget postades i Detox, Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.