(2 pers)
- 1 dl basmatiris (okokt)
- ½ dl mungbönor (okokt)
- 1 dl späda nässlor (det går bra med bladspenat om du inte får tag på nässlor)
- 2 msk Holistic kokosolja
- 2 morötter, rivna
- 2 tsk färsk ingefära
- 1 tsk curry
- ½ tsk svartpeppar
- ½ tsk gurkmeja
- ½ tsk himalayasalt
- ½ kruka basilika
- ½ dl russin
Blötlägg mungbönorna i 8 timmar.
Häll av blötläggningsvattnet och tillsätt 2 dl rent vatten. Koka mungbönorna i 15 minuter och ställ åt sidan. Koka basmatiriset enligt anvisningar på förpackningen.
Förväll nässlorna snabbt i kokande vatten (om du använder spenat behövs ingen blötläggning).
Smält kokosolja på medelvärme tillsammans med färsk riven ingefära, morötter och alla kryddor utom salt. Stek lätt i 1 minut.
Häll sedan på basmatiris, mungbönor, nässlorna och salt.
Blanda ihop allt ett par minuter på låg värme.
Stäng av värmen och tillsätt basilika och russin efter smak.