Glutenfria hamburgerbröd

Ca 5 st

  • 1 dl Holistic Psylliumfröskal
  • 1,5 dl sesamfrön
  • 2 dl bovetemjöl
  • 4 dl havremjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1-2 tsk salt
  • 2 tsk brödkryddor
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 2-3 tsk rökt paprika (krydda)
  • Vallmofrön svart eller vita som topping

Blanda alla ingredienser förutom havremjölken i en skål. Häll sedan försiktigt i havremjölk och blanda så att det inte blir klumpar. Låt smeten stå i ca 10 minuter tills den fått degliknande konsistens.

Lägg bakplåtspapper på en plåt. Forma 5 hamburgerbröd av degen, går lättare om du blöter händerna med vatten, och lägg på plåten. Toppa med vallomofrön. In i ugnen i ca 30 minuter på 200 grader.

Det här inlägget postades i Inspiration, Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.