Indisk Linssoppa med cashew & hampapesto

 

 

4 personer

  • 2 msk ghee eller kokosolja
  • 1 gul lök
  • 1 msk garam masala kryddblandning
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 3 dl torkade röda linser
  • 1 liter vatten
  • 100 g färsk babyspenat
  • 2 tomater
  • salt & peppar

Cashew & Hampapesto

  • 3 dl cashewnötter (gärna blötlagda)
  • ½ dl vatten (mindre om cashewnötterna är blötlagda)
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk Holistic Hampaprotein
  • 1 dl färsk basilika
  • ½ tsk havssalt

Mixa alla ingredienser till peston. Förvara i kylskåp medan du tillagar soppan.

Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i ghee tillsammans med garam masala och gurkmeja.

Skölj linserna och finhacka tomaterna.

Tillsätt vatten, buljongpulver, linser och tomater.

Koka under lock på svag värme i 15-20 minuter.

Tillsätt spenat, salt och peppar och stäng av värmen.

Servera med Cashew & Hampapesto på fröknäcke eller direkt i soppan.

Smaklig måltid! /Malin

Det här inlägget postades i Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.