Kryddig morotssoppa

4 personer

  • 7 morötter
  • 1 msk Holistic Kokosolja
  • 1 gul lök
  • 6 dl vatten
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 tsk honung
  • Salt & peppar

Tvätta morötterna och skär de i grova bitar.

Hacka löken och riv eller hacka ingefäran.

Smält kokosoljan på medelvärme i en kastrull.

Tillsätt löken och rör runt i någon minut.

Tillsätt sedan morötter, ingefära, vatten, grönsaksbuljong, timjan, salt och peppar.

Sänk värmen och låt allt småputtra under lock i 15 minuter.

Servera gärna med fröknäcke eller ett glutenfritt bröd (psst! här hittar du recept på bröd)

Smaklig måltid! /Malin 

Det här inlägget postades i Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.