Rotfruktssoppa med rödbetshummus

4 personer

  • 2 palsternackor
  • 2 morötter
  • 1 liten sötpotatis
  • 15 cm purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk ghee eller kokosolja
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 8 dl vatten
  • 1 msk grönsaksbuljong

Rödbetshummus

  • 3 dl kokta kikärter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl bladpersilja
  • Saften av ½ citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk Holistic Rödbetspulver
  • salt & peppar

 

Skala och finhacka rotfrukter, purjolök och vitlök.

Fräs grönsakerna i ghee tills de mjuknar något.

Tillsätt vatten, buljong och kryddor.

Sätt på ett lock och koka soppan på låg värme i 20 minuter.

Under tiden är det dags att göra hummusen.

Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller i en blender.

Ställ svalt i väntan på servering.

 

Smaka av soppan med salt och peppar och servera med rödbetshummus.

Smaklig måltid!/ Malin

 

Det här inlägget postades i Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.