Ris- en naturlig källa till protein

Protein finns i många olika livsmedel och inte bara i kött, ägg och mjölkprodukter som många tror. En av de bästa proteinkällorna är faktiskt bönor. Linser, kikärtor, quinoa och ris är några andra vegetabiliska alternativ till protein.

Vad är protein och varför är det viktigt?

Protein är uppbyggt av mindre beståndsdelar som heter aminosyror. Det finns hundratals olika aminosyror och för att överleva behöver vi människor 20 stycken. Nio av dessa kallas essentiella aminosyror för att de måste tillföras via kosten. De resterande 11 kan kroppen tillverka själv så länge vi har en fullgod näringsstatus.

Protein (aminosyror) behövs i kroppen för att bygga upp och reparera vävnad, binda till sig näringsämnen, bilda enzymer och hormoner och ingår dessutom i många andra viktiga funktioner. Vårt immunsystem, rättare sagt våra antikroppar, består också av aminosyror.

Ett bra och smidigt sätt att vara säker på att man får i sig tillräckligt med protein är att komplettera kosten med proteinpulver. Holistic Risprotein är ekologiskt och naturligt fritt från soja, mjölk och gluten. Det har ett högt innehåll av de viktiga aminosyrorna arginin, lysin och glutamin. Det är unikt som vegetabiliskt protein eftersom det innehåller alla de essentiella aminosyrorna.

Risprotein har en hög biotillgänglighet och upptaget är hela 95 procent! Risprotein passar extra bra för dig som har en känslig mage. Vårt risprotein framställs genom en helt kemikaliefri process genom blötläggning, malning, filtrering, separering och en naturlig enzymatisk process.

 

Det här inlägget postades i Artiklar, Kosttillskott, Proteinpulver och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.