Kikärtsgryta med kokosmjölk


Grönkålen i den här grytan ger verkligen karaktär men kan ersättas av vitkål, spenat eller helt enkelt uteslutas. På bilderna är den tillagad i en gjutjärnsgryta vi köpte billigt på loppis. En gammal gryta är instekt och steker därför bättre än en ny.

Ingredienser, 4 portioner

2 msk rapsolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk malen spiskummin
600 g potatis
1 burk kikärter (à ca 400 g)
En tetra/burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 tärning grönsaksbuljong
100 g hackad grönkål
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Skala och hacka löken och vitlöken. Skala och skär potatisen i bitar.
Fräs lök, vitlök och spiskummin i olja i ett par minuter.
Tillsätt potatis, tomatkross, buljongtärning och kokosmjölk. Koka tills potatisen börjar bli mjuk, det tar ungefär 15 minuter.
Tillsätt bönor och grönkål. Koka fem minuter tills grönkålen är mjuk.
Krydda med salt och peppar.
Servera med ris eller ett gott bröd (hitta recept på glutenfritt bröd här).

 

Recept och bild kommer från boken Eldmat

Eric Tornblad https://erictornblad.se/

Ida Olsson http://www.iskogochmark.se/

Det här inlägget postades i Recept, Vegan och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.