Detox för dina fettceller

Kroppen är fantastiskt byggd och arbetar ständigt med att rena sig själv, men det finns även sådant vi kan göra för att hjälpa till.

Enligt artikeln ”Detox your fat cells” i Biotics Research betraktas obesogener, hormonstörande gifter, som en bidragande orsak till fetma. Obesogener finns i bland annat plaster, bekämpningsmedel, teflonpannor och matförpackningar. Det är en sorts kemikalier som kan stimulera bildandet av fettceller, öka fettinlagringen och aptiten. Studier har även funnit att dessa kemikalier kan förändra immun- och sköldkörtelfunktionerna samt öka inflammation och oxidativ stress.

Miljöföroreningar som bidragande orsak

Nivåerna av miljöföroreningar ökar ständigt och att de bidrar till negativa hälsoeffekter är inget nytt. Men föroreningar, inklusive tungmetaller och luftföroreningar, har förknippats med ökad risk för många kroniska sjukdomar som bland annat typ 2-diabetes. Det är en sjukdom som ofta förknippas med dålig diet och stillasittande livsstil. Men enligt artikeln ”Detox your fat cells” kan även miljöföroreningar ses som en bidragande orsak.

Allt från tillagning till paketering

Så nu är frågan om fetma inte bara om vad du äter, när du äter, eller ens hur mycket du äter utan också om hur din mat packas, kokas och lagras. Förutom att minska exponering kan man välja en antiinflammatorisk kost för att bekämpa fetma. Det stöder kroppens naturliga avgiftningsprocesser samtidigt som antioxidanter även bekämpar oxidativ stress. Andra ämnen, såsom resveratrol och omega-3, som ofta förknippas med fet fisk, har också visat sig kunna vara effektiva mot skador från miljöföroreningar.

Samtidigt som det inte är möjligt att undvika obesogener helt i vårt samhälle idag finns några sätt för att minska exponeringen och sänka riskerna:

  • Ät ekologiska livsmedel
  • Drick filtrerat vatten
  • Byt ut plastflaskor med rostfritt stål eller glas (använd glasflaskor i stället för plast när du matar barn)
  • Använd gjutjärn, rostfritt stål, keramik eller glaspannor istället för kastruller och stekpannor i teflon
  • Använd naturliga, allergenfria personliga hygienprodukter och rengöringsmedel
  • Undvik plast för mat och dryck
  • Använd inte doftande luftfräschare eller ljus, de är fulla av giftiga kemikalier

http://blog.bioticsresearch.com/detox-your-fat-cells

Det här inlägget postades i Artiklar. Bokmärk permalänken.