Ladda upp med chiafrön

Chiafrön har blivit extra populära de senaste åren. Det kan bero på att de är fyllda med näringsämnen, som mineraler. Chiafrön kan enkelt läggas till i kosten, till exempel i din frukostyoghurt, smoothie eller som en ingrediens i fröknäcke.

Rik på kalcium

Två matskedar av hela chiafrön ger mer än 130 milligram kalcium. Kalcium spelar en roll i energiomsättningen och bidrar till matsmältningsenzymernas normala funktion. Enligt Natural News blogs visar studier att intag av chiafrön kan minska bukfettet som påverkar kroppens ämnesomsättning.

Massor av antioxidanter

En vetenskaplig studie visar på att chiafrön innehåller massor av antioxidanter. Antioxidanterna skyddar fetterna i fröna från att härskna.[1]


[1] Martínez-Cruz, Paredes-López. Phytochemical profile and nutraceutical potential of chia seeds (Salvia hispanica L.) by ultra high performance liquid chromatography. 2014 Jun 13

Det här inlägget postades i Artiklar. Bokmärk permalänken.