Regnbågshummus med Holistic superfoods

Kikärtor är en utmärkt källa till protein, kostfibrer och näringsämnen. De är även mättande och ett bra alternativ till kött som gynnar både människa, djur och miljö. Med färg- och smaksättning på din hummus sätter du guldkant på vilken dukning och måltid som helst.

Ingredienser ca 4 portioner:

  • 1 förpackning kokta kikärtor (á ca 400 g)
  • 3 msk kikärtsspad
  • 3 msk tahini (sesampasta)
  • 1-2 klyftor pressad eller riven vitlök
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 0,5 dl olivolja
  • Salt och peppar
  • Holistic superfoodpulver av till exempel rödbeta, vetegräs, chlorella eller spirulina och valfri gurkmeja.
  • Eventuellt kokt rödbeta, spenat och färska örter 

Gör så här:

Häll av kikärtorna, men spara 3 msk av kikärtsspadet, och skölj kikärtorna.

Mixa alla ingredienser och spadet till en slät hummus med en matberedare eller stavmixer. Tillsätt mer olja och citron beroende på önskad konsistens och smak. 

Krydda med salt och peppar.

Portionera hummusen i flera skålar och tillsätt superfoodpulver för härlig smak och vacker färg. För att förstärka smak och färg ytterligare, mixa även i de färska grönsakerna.

Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.