Bountybollar med Holistic Kokosolja

Dessa chokladbollar är himmelskt goda. De tar lite tid att göra, men är värda sin väntan. Sedan innehåller de Holistic Kokosolja, som är rik på mellanlånga fettsyror – särskilt de viktiga fettsyrorna laurinsyra och kaprylsyra. Hur bra som helst!

Recept

2 dl kokosmjölk
75 g Holistic Kokosolja
200 g riven kokos
1 msk honung
1/2 tsk vaniljpulver
150 g choklad med hög kakaohalt, minst 70 procent

Gör så här:

Smält kokosoljan i en kastrull och tillsätt kokosmjölk, honung och vaniljpulver. Låt det sjuda upp. Tillsätt kokosflingorna och blanda väl. Låt smeten stelna i kylen i minst en timme. Forma kokosblandningen till 15-20 st bollar och sätt in dem i frysen eller kylen i ca 30 minuter. Smält chokladen försiktigt under tiden, antingen i en kastrull eller ett vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och ställ in i frysen eller kylen för att bollarna ska kallna. Sedan är de klara att servera. Ett tips – de förvaras bäst i kylen.

Det här inlägget postades i Artiklar, Recept. Bokmärk permalänken.