Bountybollar med Holistic Kokosolja

Dessa chokladbollar är himmelskt goda. De tar lite tid att göra, men är värda sin väntan. De innehåller Holistic Kokosolja, som är rik på mellanlånga fettsyror – särskilt de viktiga fettsyrorna laurinsyra och kaprylsyra. Hur bra som helst!

Recept

2 dl kokosmjölk
75 g Holistic Kokosolja
200 g riven kokos
1 msk honung
1/2 tsk vaniljpulver
150 g choklad med hög kakaohalt, minst 70 procent

Gör så här:

Smält kokosoljan i en kastrull och tillsätt kokosmjölk, honung och vaniljpulver. Låt det sjuda upp. Tillsätt kokosflingorna och blanda väl. Låt smeten stelna i kylen i minst en timme. Forma kokosblandningen till 15-20 st bollar och sätt in dem i frysen eller kylen i ca 30 minuter. Smält chokladen försiktigt under tiden, antingen i en kastrull eller ett vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och ställ in i frysen eller kylen för att bollarna ska kallna. Sedan är de klara att servera. Ett tips – de förvaras bäst i kylen.

Det här inlägget postades i Artiklar, Recept. Bokmärk permalänken.