Veganska citronbars

De här sötsyrliga godbitarna går nästan lika snabbt att göra som de går att äta. De passar lika bra som ett mellanmål som en dessert. Den krämiga fyllningen med smak av lemon curd smälter i munnen. Dessa glutenfria citronbars innehåller nio ingredienser och är enkla att göra.

Ingredienser

Botten

  • 1 ¾ dl mandelmjöl
  • ¼ dl majsmjöl
  • ¼ dl kokosmjöl
  • ¼ dl smält kokosolja
  • ¼ dl agavesirap

Fyllning med smak av Lemon curd

  • 1/3 dl citronjuice (juice från cirka 1 ½ pressad citron)
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1/3 dl agavesirap
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 tsk Holistic Kokosolja
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1 nypa gurkmeja

Gör så här

Botten: Sätt ugnen på 180 grader. Lägg bakplåtspapper i en ugnsform som är 20 x 20 cm stor. Mixa torra ingredienser i en matbredare. Tillsätt övriga ingredienser och mixa på nytt. Platta ut degen jämnt i formen. Grädda den sedan i 13 till 15 minuter, tills att den fått en ljusbrun färg.

Fyllning: Häll citronjuicen i en medelstor kastrull. Tillsätt majsstärkelsen och vispa tills att det inte finns några klumpar kvar. Häll i övriga ingredienser och rör om. Sätt kastrullen på en platta med medelhög värme och rör om kontinuerligt. Rör om lite extra om du känner att det börjar tjockna i botten. Sänk plattan till låg värme när hela fyllningen börjar tjockna. Fortsätt sedan att röra om tills att fyllningen får en konsistens av lemon curd. Ta sedan bort kastrullen från plattan och fördela fyllningen över botten. Ställ in i frysen i tre timmar och skär sedan ut 16 rutor. Sedan är de redo att serveras. De förvaras bäst i frysen.

Det här inlägget postades i Artiklar, Inspiration, Recept. Bokmärk permalänken.