Glutenfria våfflor

Snart är det dags att plocka fram våffeljärnet och grädda våfflor. Våffeldagen infaller den 25 mars varje år och den dagen kommer våffeljärnet gå varmt hos oss. Dessa glutenfria våfflor passar minst lika bra som dessert som till frukost.

Ingredienser:

  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 0,5 dl bovetemjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 3,5 dl havredryck (glutenfri)

Gör så här:

Sikta ned mjölen, bakpulver, vaniljpulver och fiberhusk i en skål. Tillsätt honung och salt och rör om med ballongvisp. Vispa ner havredryck, lite i taget, tills smeten är tjock, men vispbar. Hetta upp våffeljärnet. Använd kokosolja och en pensel när du gräddar. Sleva upp cirka 0,5 dl till varje våffla, en sats blir då ungefär åtta våfflor. Pensla på mer kokosolja mellan varje våffla, annars fastnar de lätt i järnet.

Det här inlägget postades i Artiklar. Bokmärk permalänken.