Glutenfri rabarberpaj

Är det inte dags för en smulpaj med syrliga rabarber söta jordgubbar? Rabarber är inte bara goda, de innehåller också vitamin C. Denna paj smakar som en sommardag!

Recept (4-6 portioner)

  • 5-6 rabarber
  • 1,5 dl jordgubbar
  • 0,5 dl honung
  • 1 nypa salt
  • 0,75 dl Holistic Kokosolja till smuldegen
  • 1 tsk Holistic Kokosolja att smörja formen med
  • 2 dl mandelmjöl (går även bra att ta hasselmjöl och mer havregryn)
  • 0,5 dl skivade mandlar
  • 2,5 dl glutenfria havregryn
  • 2/3 dl honung
  • 1 nypa vaniljpulver

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mandelmjöl, havregryn, kokosolja och 0,5 dl honung. Fördela hälften av blandningen i en pajform som är ca 25–30 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i åtta minuter. Ansa och skär rabarberna i ca två cm stora bitar. Ansa och skär jordgubbarna på mitten. Blanda rabarber och jordgubbar med vaniljpulver och 0,25 dl honung. Fördela rabarber och jordgubbsbitarna över pajbotten. Fördela sedan resten av pajdegen över rabarberna och lägg mandlarna ovanpå. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter, tills att pajen fått en gyllene färg. Sedan är den klar att servera.

Det här inlägget postades i Artiklar. Bokmärk permalänken.