Lyxig chiapudding med nicecream

Det kan låta för bra för att vara sant, men faktum är att med ett gäng frusna bananer är basen till en riktigt god glass. Att botten består av en lyxig chiapudding känns heller inte fel. Vilket bra sätt att få i sig både magnesium, kalcium och omega-3 på en och samma gång! chiapudding med nicecream passar är ett gott och nyttigt alternativ till såväl frukost som dessert.

Chiapudding:

  • 2,4 dl växtmjölk (mandel, cashew, havre)
  • 4 msk Holistic Chia
  • 1 tsk Holistic Ekologiskt Vildväxande Blåbärspulver
  • 1 msk agavesirap

Gör så här:

Rör ihop chiafrön, mjölk, agavesirap och blåblärspulver i en skål. När den är blandad ordentligt låt den dra i 5 minuter. Rör om igen och låt stå i kylen helst över natten.

Nice cream:

  • 3 frusna bananer
  • 6 dl frysta jordgubbar
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2-4 msk agavesirap
  • 4 msk växtmjölk om det behövs

Gör så här:

Lägg alla ingredienser i mixer. Blanda tills den är slätt och krämigt. Tillsätt med mjölk om det behövs. Använd omedelbart eller täck och förvara i frysen upp till 2 veckor. Låt tina lite innan servering.

Det här inlägget postades i Artiklar. Bokmärk permalänken.