Torkade äppelringar

Idag är det äpplets dag och ett gyllene tillfälle att äta denna fantastiska frukt. Visste du att äpplen innehåller antioxidanten fisetin som har visat sig vara väldigt bra på att städa bort åldrade celler? Den kan på så sätt hjälpa kroppen att hålla sig ung längre. Dagen till ära har vi förberett ett recept på hur du gör torkade äppelringar.

Recept

2-3 äpplen

Gör så här

  • Sätt ugnen på 80 grader.
  • Skala och kärna ur äpplena.
  • Skär i 2–3 mm tjocka skivor. Sprid ut äppelringarna på en bakpappersklädd plåt.
  • Torka äppelringarna i ugnen i 3 till 5 timmar. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt. Tiden varierar beroende på tjocklek, ugn och hur du vill ha dina torkade äppelringar. Obs! Använder du varmluftsugn kan du torka flera plåtar med äpplen åt gången.

Äppelringarna är goda att äta som de är, men ett tips är också att blanda ner dem i müslin.

Det här inlägget postades i Artiklar. Bokmärk permalänken.