document: /blogg/Kropp-halsa/immunsystemet/amnen-som-stottar-immunsystemet
document: /blogg/Kropp-halsa/immunsystemet/immunsystemet-sa-funkar-det
document: /blogg/Kropp-halsa/immunsystemet/immunsystemet-varldens-basta-forsvar
document: /blogg/Kropp-halsa/immunsystemet/7-tips-for-immunsystemet
document: /blogg/Kropp-halsa/immunsystemet/barn-immunsystem
document: /blogg/Kropp-halsa/immunsystemet/Kan-prebiotika-forkorta-infektioner-hos-spadbarn
document: /blogg/Kropp-halsa/immunsystemet/Prosit-vara-basta-forkylningstips
document: /blogg/Kropp-halsa/immunsystemet/Vad-sager-magkanslan-sa-kommunicerar-tarmen-och-immunsystemet
document: /blogg/Kropp-halsa/immunsystemet/Spirulina%20kan%20hindra%20influensavirus%20och%20stimulera%20immunsystemet
document: /blogg/Kropp-halsa/immunsystemet/Ashwagandha-boostar-immunsystemet
document: /blogg/Kropp-halsa/immunsystemet/Betaglukaner-gav-battre-humor-och-farre-luftvagssymtom
document: /blogg/Kropp-halsa/immunsystemet/Immunsystemet-ett-fantastiskt-forsvar
document: /blogg/Kropp-halsa/immunsystemet/Autoimmuna-sjukdomar
document: /blogg/Kropp-halsa/immunsystemet/Virus%20%E2%80%93%20en%20del%20av%20livet
document: /blogg/Kropp-halsa/immunsystemet/6%20tips%20f%C3%B6r%20friska%20barn

KROPP OCH HÄLSA
IMMUNSYSTEMET
-
Träning
-
Kropp och hälsa
-
Mental hälsa
-
Näringsämnen
-
Kost
-
Recept

9 februari 2023
6 tips för friska barn
Våga vägra vabbruari! Här kommer 6 tips för hur du håller barnen friska i virustider.
Läs mer här
3 Februari 2023
Virus – en del av livet
Virus är ofrånkomliga och bidrar till viktiga funktioner i kroppen. Faktum är att människokroppen har en enorm mängd virus som ingår i vår naturliga flora av mikroorganismer.
Läs mer här
4 maj 2022
Autoimmuna sjukdomar
Autoimmunitet är ett uttryck som används allt mer, och faktum är att autoimmuna sjukdomar är någonting som har ökat väldigt mycket de senaste två decennierna. Vad är autoimmunitet? Vad beror det på och vad kan du göra för att lindra dina symtom?
Läs mer här
4 maj 2022
Immunsystemet - ett fantastiskt försvar
Immunsystemet är ett försvar som nästan kan klara av vilken utmaning som helst. Blixtsnabbt samlar det sina trupper och samordnar alla aktiviteter som ska utföras. Immunsystemet bygger också upp ett minne som gör att nästa gång samma inkräktare kommer så tar den sig inte ens över tröskeln. Allt detta sker i vår fantastiska kropp utan att vi behöver tänka på det.
Läs mer här
25 januari 2022
Betaglukaner gav bättre humör och färre luftvägssymtom
Genom det vi äter kan vi påverka vår förmåga att bekämpa virus. Idag sätter vi spotlight på betaglukaner som kan stimulera immunsystemet till att vara mer rustat inför infektioner.
Läs mer här
24 januari 2022
Ashwagandha boostar immunsystemet
Ashwagandha är ett välkänt tillskott för att förbättra sömn och hantera stress. Örten är också ofta använd för att stärka immunsystemet. En studie testade ashwagandhas förmåga att stimulera antikroppar och immunsystemets signalämnen.
Läs mer här
6 januari 2022
Spirulina kan hindra influensavirus och stimulera immunsystemet
Alger är framtidens mat hör vi ibland. Och det kanske inte är så fel om maten har antioxidativa, immunstärkande och tarmflorevänliga egenskaper? Så är det nämligen med sprulina, en av de mest välkända algerna.
Läs mer här
Vad säger magkänslan? Så kommunicerar tarmen och immunsystemet
Magen och immunsystemet stöttar varandra för att vi ska vara så friska som möjligt. Men vilket språk använder de? Nya rön kring ämnen som tarmfloran producerar sprider ljus i frågan.
Läs mer här
8 oktober 2021
Prosit! Våra bästa förkylningstips
Kanske är du en av de som redan åkt på säsongens första förkylning? Oavsett om du gjort det eller inte kan vi nog alla vara överens om att vi just nu är på väg in den riktiga virusårstiden. Men varför blir vi egentligen förkylda? Hur ska du göra för att rusta dig för att klara dig från host och snörvel i höst och vinter? Och finns det något du kan göra för att påskynda tillfrisknandet om du trots allt blir sjuk?
Läs mer här
28 september 2021
Kan prebiotika förkorta infektioner hos spädbarn?
Det blir tydligare och tydligare att de bakterier som finns i spädbarns tarmar “programmerar” hälsan genom hur de påverkar immunsystemet. Därför är det kanske inte förvånande att en studie fann att prebiotika kan förkorta infektioner hos små barn.
Läs mer här
30 MARS 2021
Så stärker du ditt barns immunsystem
Hos spädbarn är immunförsvaret fortfarande omoget. För att det nyfödda barnet ska skyddas mot infektioner tar det emot antikroppar från mamman vid födseln och även via bröstmjölken. Den första tiden ger därför amning ett visst immunskydd.[1]
Läs mer här
16 FEBRUARI 2021
Håll dig frisk – 7 tips för immunsystemet
Coronapandemin har lärt oss om vikten av hygien, att undvika att röra vid ögon, näsa och mun och att hålla avstånd till andra för att minska smittspridning. Men det är också viktigt att ta hand om sin hälsa. Här är några tips på hur du kan stärka din motståndskraft.
Läs mer här
19 januari 2021
Ämnen som stöttar immunsystemet
Immunsystemet är ett underverk! Ständigt arbetar det i vår tjänst för att hantera alla virus och bakterier som vi umgås med. Naturliga ämnen kan hjälpa immunsystemet att jobba ännu bättre.
Läs mer här
19 januari 2021
Immunsystemet – så funkar det
Sällan har väl intresset för vårt immunsystem varit så stort som i år. I dagens avsnitt reder vi ut om vi kan påverka immunsystemets funktion själva och hur ska vi göra i så fall. Gäst i avsnittet är Ellinor Ladenberg, konsult och utbildare på Holistic, som berättar om hur immunsystemet fungerar, hur är det uppbyggt och hur stress, träning och kost påverkar dess funktion.
Läs mer här
21 april 2020
Immunsystemet – världens bästa försvar
Ett försvar som kan klara av nästan vilken utmaning som helst, som blixtsnabbt samlar sina trupper och samordnar sina åtgärder. Och som dessutom bygger upp ett minne som gör att nästa gång samma inkräktare kommer så tar den sig inte ens över tröskeln. Och som är helt gratis. Vem vill inte ha ett sådant försvar?
Läs mer här
12 februari 2018
Barnens främsta försvar
Tänk att ett av de viktigaste skydden mot bakterier är just bakterier. Ja inte bara mot bakterier faktiskt utan även mot virus. Vår egna bakterieflora består av cirka 100 000 miljarder bakterier* vilket är tio gånger fler än kroppens egna celler. De flesta av dessa bakterier finns i tarmen. Vi har alltså många kompisar i tarmen som kan skydda oss mot infektion. Att supporta tarmfloran är därför en bra idé.
Läs mer här