Vägen till starka ben

Sedan 30 år tillbaka är benskörhet en av de stora folksjukdomarna. Enligt WHO är cirka 200 miljoner personer i världen drabbade av osteoporos. Sjukdomen är den näst dyraste efter stroke. Vårdkostnaderna i Sverige uppgår till 4,6 miljarder kr per år.

Orsaker till benskörhet

En av de främsta orsakerna till benskörhet är att vi äter en alltför syrabildande kost (kött, fisk, fågel, ägg, mjölk, vete och raffinerat socker). Basbildande mat är grönsaker, de flesta frukter och bär, nötter, frön och alger.

Andra orsaker är brist på med viktbärande motion d.v.s. styrketräning med motstånd. Brist på vitamin K2 och vitamin D3, brist på magnesium, brist på koppar, bor, mangan och zink. Brist på omega-3. Rökning och hög alkoholkonsumtion.

Holistic har utvecklat produkten BenStark som innehåller de ämnen som särskilt behövs för att bygga ett starkt skelett. BenStark innehåller vitaminerna K2 och D3 samt mineralerna magnesium, koppar, bor, mangan och zink i rätt bra proportioner. För bästa resultat komplettera gärna med essentiella fettsyror, t ex linfröolja och benbyggande motion.