MAGE & TARM

Bakterier kan motverka diarré?

Tyvärr har nog de flesta råkat ut för det någon gång, och oavsett vad orsaken är så vill man inte hamna i den situationen igen. Vi pratar om diarré. Det kan orsakas av antibiotika, virus eller bakterier som härjar. Vad din mage behöver är en bra bakterieflora för att kunna stå emot virus, bakterier och parasiter och balansera magen.

För att din kropp ska kunna stå emot orsakerna till alltför täta toalettbesök behöver du stärka den egna bakteriefloran genom att tillföra nyttiga mjölksyrabakterier eller äta syrad mat som är fylld av bra bakterier för magen. Detta skapar en bättre miljö för de goda bakterier som redan finns i vår egen tarmflora. Dessa kan då växa i antal och öka sin aktivitet vilket i sin tur ökar vår motståndskraft, så att du förhoppningsvis slipper hamna på toasitsen igen och igen, och igen.

 

Lactobacillus rhamnosus GG (LGG) mot diarré

Lactobacillus rhamnosus GG (LGG) är en av världens mest välstuderade bakteriestammar. Det är en mjölksyrabakterie som används i kosttillskott och livsmedel.

Flera studier på barn visar att tillskott av LGG kan minska risken för akut diarré orsakad av virus.[1]

Lactobacillus rhamnosus GG motverkar också antibiotikarelaterad diarré både hos vuxna och hos barn. [2][3][4]  Efter en antibiotikakur kan det ta månader och ända upp till ett år innan bakteriefloran har återhämtat sig. [5] Det är alltså viktigt att stötta sin bakterieflora med nyttiga bakterier under en längre period efter att man ätit antibiotika eller varit sjuk. Detta för att bygga upp den nyttiga bakteriefloran igen.

Dela med dig av din kommentar här ...