Bromelain - 200 studier senare

Du går ut, tar ett djupt andetag och njuter av vårsolen, det gröna gräset och den friska luften. Några minuter senare börjar du snyta dig, det börjar klia i ögonen och du känner dig frustrerad över att reagera på pollen varje vår. Tänk om det fanns naturlig hjälp att få?

Bromalain utvinns ur ananas och är ett enzym med flera fantastiska egenskaper. Det är ett proteinnedbrytande enzym. Som bland annat hjälper till vid inflammation och svullnad samt lindrar allergiska reaktioner mot till exempel gräs- och björkpollen. I studier har man kunnat se att bromelain är speciellt effektiv för att minska svullnad i slemhinnorna i näsan och bihålorna.

Studier visar att du kan använda bromelain på två olika sätt, tillsammans med måltid för att bidra till nedbrytning av proteinet i maten eller mellan måltider för en mer antiinflammatorisk effekt i hela kroppen.

Bromelain i kombination med till exempel ingefära, som upprätthåller en optimal funktion i de övre luftvägarna, kan vara mycket effektivt när våren annalkas. Vitamin C som bidrar till immunsystemets normala funktion minskar även den trötthet som ofta följer med allergiska besvär.

Det finns naturlig hjälp att få, och i kombination med en näringsrik kost och en balanserad livsstil kan du njuta av våren fullt ut.

Källa: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3529416/