Svensk Egenvård, en organisation för din trygghet som konsument

Holistic är stolta medlemmar av branschorganisationen Svensk Egenvård. De jobbar för egenvårdsbranschen genom att säkerställa att rätt kunskap och fakta förmedlas och att du som konsument håller en säker produkt i din hand.

Egenvårdsbranschen innefattar: Kosttillskott, Sportnutrition, Viktminskningsprodukter, Livsmedel för särskilda ändamål, Naturläkemedel, Växtbaserade läkemedel och Traditionella växtbaserade läkemedel.

En av deras huvuduppgifter är att förse media och makthavare och framförallt konsument med korrekt fakta om branschen och dess produkter. De bemöter och korrigerar regelmässigt felaktiga påståenden och ser till att vi som medlemsföretag är uppdaterade gällande de lagar och riktlinjer som finns.  Ett mycket viktigt arbete för oss som företagare i egenvårdsbranschen.

Utöver allt detta så håller de utbildningar för medlemsföretagen, skriver böcker och tillhandahåller statistik.

Att vara medlemsföretag i Svensk Egenvård är att sätta en kvalitetsstämpel på våra produkter. Som medlem i Svensk egenvård åtar du dig som företag att följa de direktiv och lagar som reglerar handeln och de branschriktlinjer som Svensk Egenvård antagit för säkra produkter.

Svensk Egenvårds medlemmar består av leverantörer som tillhandahåller tillskott och livsmedel för en hälsosam livsstil och välbefinnande.