23 juni 2022

Chokladig och seg brownie

Idag delar Womensync med sig av deras favoritrecept på en fryst brownie som är sådär perfekt chokladig och seg. Den är fri från gluten, mjölk och vitt raffinerat socker. En av de godaste brownies vi någonsin smakat. Tänk dig en blandning av browniebotten toppat med ett lager mjuk chokladkräm, krispiga kakaonibs och flingsalt.

Womensyncs Blissful Brownie är fylld med hälsosamma fetter från bland annat nötter, frön, avokado och ghee som stabiliserar dina hormoner. Den innehåller även kakao som är rikt på magnesium som kan vara extra fördelaktigt för att minska eventuella symtom som cravings, ömma bröst eller kramper. 

Har du exempelvis problem med insulinkänslighet eller PCOS kan du minska antal färska dadlar för att minska påverkan på blodsockret.  

Recept 

Botten

Gör så här:

Mixa nötter och frön till ett mjöl. Kärna ur dadlar. Blanda i resterande ingredienser och mixa med en matbredare tills du fått en jämn och len smet. Tryck ut på ett bakplåtspapper i en matlåda. In i frysen medan du gör lager nummer 2.

Frostning 

Gör så här:

Skeda ur avokadon och mixa tillsammans med alla ingredienser till en jämn smet med en handmixer. Bred på lager nummer 1 med en slickepott. Förvaras i frysen, vi älskar att ta ut den några minuter innan servering för en härligt kladdig konsistens. 

Om Womensync: 

Womensync är ett företag inom Female Health and Lifestyle som erbjuder kunskap, inspiration och produkter för att kvinnor ska kunna må så bra som möjligt, oavsett dag på månaden eller skede i livet.