Holistic bloggar

Därför ska du lära dig ordet liposomal

Vi har lanserat produkterna Holistic Magnesium Liposomal och Holistic Kurkumin Liposomal. Det är de första av flera produkter som vi planerar att släppa med tillägget ”liposomal”. Denna teknik gör att kroppen absorberar näringen upp till 20 gånger bättre.

Bäst blir bättre

Denna gång har vi tagit steget längre och kompletterat vårt magnesium med Holistic Magnesium Liposomal. Där är magnesiumet inslutet i en fettbubbla (liposom) som gör att magnesiumet transporteras direkt till cellen. Där det gör nytta!

Hur får man näringen till cellerna, där den gör nytta?

Kosttillskott är en fantastisk uppfinning: nyttig mat i koncentrerad form. En utmaning är att skapa kosttillskott som är så effektiva som möjligt.

För att näringsämnen från mat eller kosttillskott ska tas upp från tarmen till blodet måste de bearbetas på olika sätt i mag-tarmkanalen. En del näringsämnen är lätt för kroppen att ta upp, medan andra är svårare. 

När ett ämne har tagits upp till blodet ska det sedan transporteras vidare in i cellerna. Hur bra ett ämne transporteras till cellen kallas för biotillgänglighet.

Lösningen är en bubbla

Liposomer utvecklades just för att hantera problemet med svagt upptag och dålig biotillgänglighet. En liposom är som en bubbla bestående av fosfolipider (samma ämne som finns i våra cellmembran). Näringsämnet (till exempel magnesium) ligger skyddat i denna bubbla och transporteras oförstört in till cellerna. Väl inne i cellen öppnas bubblan och näringen hamnar där den ska vara. 

Finns det nackdelar?

Det finns två nackdelar med denna teknik. Den ena har vi löst. Nackdel nummer ett:

För att göra en liposomal produkt blandar man lecitin (fosfolipid), vatten och aktiva ingredienser. Det blir en flytande liposomal produkt som smakar illa. Därför tillsätter alla tillverkare (utom vår) smakämnen, sötningsmedel och konserveringsmedel. Dessa tillsatser följer med hela vägen in i cellerna. Det är inte önskvärt.

Vi samarbetar därför med den enda tillverkaren i världen som kan skapa torra liposomer. Det blir ett pulver som kan stoppas i kapslar. Då behöver vi inga smakämnen eller sötningsmedel eller konserveringsmedel (och produkten behöver inte stå i kylskåp med begränsad hållbarhet). 

Nackdel nummer två, den vi inte har löst: Liposomala produkter är dyrare än icke-liposomala produkter när man köper dem. Men priset du betalar är inte hela sanningen. Ser du på hur mycket magnesium du får i cellerna, där de gör nytta, så blir bilden en annan.