Vår fina personal

Anders Holmsköld

Anders Holmsköld
Supply Chain Manager

Anders Holmsköld är Supply Chain Manager med ansvar för ett optimalt flöde av varor genom huset – från inköp, till lager och leverans mot kund. Hans största utmaning är företagets stora tillväxt, och att han hela tiden måste ligga flera steg före, så vi inte får växtvärk. Tur för oss att Anders är van vid utmaningar som att åka skidor till Mora, simma till Vansbro, springa på Lidingö eller cykla runt Vättern. Alltid med samma lugn och godmodiga leende.

Andreas Svensson

Andreas Svensson,
systemförvaltare

Andreas jobbar med IT. Alla vet att det är viktigt. Ingen vet vad det är. Det bara finns. Som Andreas. När man skriker som mest står han bakom dig, lugn som en klippa och hjälper dig med trygg och stadig hand, samma trygga hand som älskar att pyssla och bygga och laga god mat, klappa hunden och gå ut med sambon. Eller tvärtom. Det enda vi vet säkert är att allt ordnar sig. Det gör det alltid när Andreas kommer.

Anna Fransson

Anna Fransson,
Country manager Sweden

Anna Fransson är ansvarig för Sverige, ett av världens friskaste länder. Det är inte enbart Annas förtjänst, förstås, men nog gör hon väldigt mycket. Det är många kunder som ska vårdas. Och antalet medarbetare växer stadigt. Många möten, telefonsamtal och e-post. Tur att vi har ett gym på jobbet, så att hon kan slappna av ibland.

Anna Widell

Anna Widell,
produktspecialist och föreläsare

Anna jobbar som produktspecialist och föreläsare. Hon är utbildad biovetare och föreläser inom näringsmedicin med fokus på mikroflora och probiotika. Anna är utbildad inom sång, dans och teater. Vi har dock inte fått kläm på om hon är så duktig skådespelare som hon verkar vara. Eller om hon bara spelar.

Annette Stenberg

Annette Stenberg,
kundtjänst

Anette arbetar i kundtjänst och guidar kunderna till kloka köp. Hon har själv jobbat i hälsobutik i flera år, så hon vet vad som krävs. När hon är ledig rider hon på lånehästen Cilla, vilket är meditation på hög nivå. Resten av tiden går åt till hus, familj och trädgård.

Bertil Wosk

Bertil Wosk,
grundare och styrelseordförande

Bertil är Holistics grundare och styrelseordförande. Han är dessutom en av våra produktutvecklare samt en uppskattad föreläsare inom området hälsa, kost och alternativmedicin. I egenskap av pappa Holistic är Bertil involverad i allt och alla som har med Holistic att göra. För att reda ut sina tankar ställer han sig gärna på huvudet eller mediterar på sin yogamatta. Kanske är det då han är som lyckligast.

bibbi

Biljana "Bibbi" Vajukic,
lager

Bibbi jobbar på lagret där hon packar paket och skickar fakturor. Jobbet är roligt, jobbarkompisarna är supertrevliga och hon trivs jättebra. Det säger hon i alla fall själv, och vi tror henne, för hon är alltid glad och snäll. Hemma umgås hon med familj och vänner, lagar stora middagar och går långpromenader med sin man.

Britt Engström

Britt Engström,
föreläsare

Britt arbetar som föreläsare på Holistic. Hon är naturläkare inom SNLF (Svenska Naturläkarförbundet) och biopat. Hon har en egen praktik där hon lär ut sambandet mellan livsstil och hälsa. ”Du väljer själv hur du vill må.” Britt gillar att påta i trädgården och segla på böljan den grå. Dessutom samlar hon på sköldpaddor, som står för ett och hälsosamt liv enligt kinesisk medicin.

Christer Barregren,
Creative Director

Christer är marknadsavdelningens kreatör. Han arbetade där redan på den gamla tiden, då det var sex personer på hela företaget och bara en man på avdelningen (det är fortfarande bara en man där – och sju tjejer). Han är bra på det mesta, tycker han själv, och ingen har kunnat övertyga honom om motsatsen. När han inte är på jobbet och läxar upp den yngre generationen hittar man honom ofta i skogen, gärna sovande under en gran.

Christian

Christian Eriksson,
säljkoordinator

När vi behöver det bästa av det bästa, så ringer vi vårt centrallager i Motala. Där fostras de piggaste och gladaste medarbetare man kan önska. Som Christian. Som genast kastade sig på tåget. Nu hjälper han alla kunder som vill sticka ut i mängden, med demo i butik eller kampanj i lokalpressen. Eller vad som helst. Han är alltid på språng med sin dator och sin telefon, redo att hugga i där det behövs. Ofta har han löparkläder på sig. Ofta springer han sin väg. Men han kommer alltid tillbaka.

Ellinor Ladenberg

Ellinor Ladenberg,
terapeutkonsult

Ellinor är näringsterapeut (medlem i NMTF) och jobbar som föreläsare och författare och som medicinsk försökskanin. Hon vet allt om bakterier, både dina och sina egna. Och hon tröttnar aldrig på att tala om dem. Och om andra saker som påverkar vår hälsa. Och vi tröttnar aldrig på att lyssna. Hälsan är viktig om man vill må bra. Och familjen, som Ellinor har hemma i Linköping. De mår också bra. Alla som umgås med Ellinor mår bra. Bakterier med, om de är goda.

Emma Hovsepian

Emma Hovsepian,
lagerchef

Emma arbetar som lagerchef med allt från mottagningskontroll, kvalitetskontroll och reklamationer till personalansvar för ett hårt arbetande gäng. Under den lugna ytan är hon en Depeche Mode-fanatiker och Star Trek-nörd. Live long and prosper bland stjärnor och aliens. Då blir livet som en rockkonsert.

Emma Lindmark

Emma Lindmark,
Chief Finance Officer

Emma är en typisk ekonom eftersom hon hävdar att hon inte är en typisk ekonom. Hon jobbar i alla fall med siffror och älskar hur de speglar verkligheten och hjälper oss att fatta smarta beslut och visar hur vi kan arbeta på bästa sätt. Emma är en mycket noggrann person och vet precis hur många barn hon har, två stycken, som gärna följer med till sjön bakom huset för grilla eller ut i segelbåten för att steka. Förutom segling gillar hon även löpning och långfärdsskridskor. Allt som för henne långt bort från kontoret. Snabbt. Varför kan vi inte räkna ut.

Henrik Winskog

Henrik Winskog,
HR-chef

Henrik är vår HR-chef vilket betyder att han tar hand allt som rör personalen. Tidigare drev han ett behandlingshem för ungdomar med problem, vilket gör honom klippt och skuren för jobbet på Holistic. Inte för att hans kollegor är besvärliga på något vis, men stora doser tålamod och kärlek är ändå bra att ha. När han är ledig jagar han gärna efter små plastbollar. Både innebandy och pingis står högt i kurs i Henriks värld.

Inger Erland Tångring

Inger Erland Tångring,
föreläsare

Inger arbetar som föreläsare på Holistic. Hon är KBT-terapeut och vårdlärare samt sjuksköterska i grunden. När hon inte arbetar på Holistic hjälper hon människor till bättre hälsa på sin privata praktik. När hon inte sprider hälsa och energi springer hon maraton, gärna i Frankrike där man får dricka vin samtidigt.

Jeanette Salenmo

Jeanette "Nettan" Salenmo,
kundtjänst

Nettan jobbar i kundtjänst, och är alltså en av dem som svarar så trevligt då terapeuter och butiker ringer för att beställa våra varor. Vi som känner henne kan intyga att hon faktiskt är så snäll och glad som hon låter. Hon gillar att resa, gärna till något varmt ställe. Vi förstår inte varför. Hon hänger ju ändå mest på gymmet, vart hon än är i världen.

Jenny Kahanek

Jenny Kahanek,
kursassistent

Jenny Kahanek är kursassistent och bokar in folk på våra kurser, administrerar och fakturerar och hjälper till på plats. Eftersom hon är snabb och tävlingsinriktad och en riktig ordningsmänniska så klarar hon det på halvtid. Sedan jobbar hon i eget företag som löpcoach, spinninginstruktör och kostrådgivare. När hon inte jobbar så springer hon. Eller cyklar. Eller simmar. Det gör hennes man också. Och deras två barn. Hon har svårt att sitta still, säger hon. När vi frågar varför har hon redan försvunnit.

Jenny Persson

Jenny Persson,
produktutvecklare

Jenny är nutrionist med magisterexamen och har en PhD i medicinsk vetenskap. På Holistic arbetar hon tillsammans med Bertil Wosk med att utveckla nya produkter och förbättra befintliga. Det bästa hon vet, förutom att jobba, är att skärmflyga. Då startar man på marken och fångar en varm uppvind som kan dra iväg en upp till 3 000 meter. Jenny tycker det är så roligt att flyta omkring med huvudet bland molnen, att man aldrig vet om hon riktigt har landat.

Johanna Fornander

Johanna Fornander,
inköpare

Johanna sköter inköp av råvaror och produkter och fixar och donar så det aldrig är tomt på lagret. Det är lite samma som Sani och Anders sysslar med. Men hon ser till att det verkligen blir gjort. På riktigt. Dessutom är hon duktig på att svetsa. Och odla grönsaker. Så det går ingen nöd på oss. Dessutom är hon Star Wars-fantast, och verkar se sig själv som den sista utposten, gränsen mellan kaos och ordning, vågskålen mellan ljus och mörker. Inköpsavdelningen och hela det kända universum vilar tryggt i hennes händer.

Johanna ”Tjottis” Johansson

Johanna ”Tjottis” Johansson,
lagret

Johanna jobbar på lagret och packar paket fyllda med guld. Eller kosttillskott, vilket är samma sak. Hon jonglerar paketen lika lätt som hantlarna i crossfit-gymmet eller de fyra barnen och sambon hemma i villan. En glad prick med mycket energi, som hennes arbetskamrater säger. Eller så säger de bara så, för de vill smaka hennes berömda mat, med en bearnaisesås som smälter som smör i munnen.

Kerstin Igelström

Kerstin Igelström,
lager

Kerstin ansvarar för plocklagret och packningen. Hon är en ordnings- och planeringsmänniska utan dess like. Utan henne skulle inga paket skickas ut i tid. Så är det bara. Hon kan verka sträng, men hon har både humor och ett hjärta av guld. Kerstin är dessutom en stor bokälskare, och marknadsavdelningen anlitar henne ofta som korrekturläsare. Även om hon gillar det vi skriver (för det mesta) så föredrar hon deckare.

Bella

Kjell "Bella" Bengtsson,
lager

Bella är lagerarbetare med licens att köra truck. Ingen kan lyfta ner tunga pallar med samma finess och elegans som han. Det är knappt man förstår hur det går till, men han är inte snobbig för det. När han inte jonglerar med livsfarliga vikter så tränar han ungdomar i fotboll och drömmer i hemlighet om sin truck.

Leif Östberg

Leif Östberg,
produktspecialist och föreläsare

Leif arbetar som produktspecialist och föreläsare. Han har en medicinsk utbildning och är certifierad närings- och hårmineralterapeut. När han inte arbetar på Holistic hjälper han människor från när och fjärran på sin privata praktik i Hudiksvall. På lediga stunder behandlar han vänner och kollegor på löpande band. Det tar liksom aldrig slut.

Louise Deurell

Louise Deurell,
marknadskoordinator

Louise Deurell är en hemkär marknadskoordinator och projektledare som gör ”allt som ingen annan gör” vilket är väldigt mycket, även om det är svårt att beskriva exakt vad! Men allt från marknadsföring och mässor till produktlanseringar och kampanjer. Efter att ha jobbat som projektledare för mässor utomlands har hon nu landat hemma i Linköping med villa, vovve, man och en liten bebis på gång. Redan det ett projekt som kräver sin kvinna.

Maria Folke

Maria Folke,
kundtjänst

Maria Folke jobbar i kundtjänst och hjälper alla härliga kunder som vill beställa varor eller har frågor. Maria är uppvuxen i Norrköping, bor i Linköping och pendlar nu till sin gamla hemstad, för Holistic är världens bästa arbetsplats. När hon är ledig gillar hon att träna och spela datorspel. Bäst är hon på överlevnadsspel, något hon säkert har nytta av på jobbet, trots att hon envist hävdar att alla är snälla.

Marie Muhr

Marie Muhr,
föreläsare

Marie arbetar som föreläsare på Holistic. Hon jobbar också med butiksdemos och mässor. Marie är examinerad zonterapeut och jobbar även med hårmineralanalys. Förutom att hon vet allt, kan allt, och är vacker som en dag, så är hon dessutom gift med en man som lagar all mat där hemma. Inte så att vi är avundsjuka, men...

Marie Swedlund

Marie Swedlund,
föreläsare

Marie är näringsterapeut, diplomerad kinesiolog och medlem i NMTF (Näringsmedicinska Terapeutförbundet). Marie kombinerar näring med kinesiologiska behandlingar samt funktionsmedicinska labbtester. Marie har egen klinik i Hudiksvall där hon hjälper människor till bättre hälsa. Sin egen hälsa tar hon hand om i trädgården, i skogen med tryffelhunden Balder och i stugan vid havet.

Negin Aghili

Negin Aghili,
konceptutvecklare

Negin besöker kunder, både butiker och terapeuter, och hjälper dem med allt som inte kundtjänst kan göra – planerar demo, förbättra i butiken, presentera nya produkter och erbjudanden, utbilda personalen med mera. Hon har även egen praktik där hon jobbar med hälsa inifrån och utifrån. Mest känd är hon för sitt arbete inom hudvård. På lediga stunder studerar hon och lär sig ännu mer om kropp och själ.

Peter Hencz

Peter Hencz,
VD

Som VD är Peter involverad i allt som för företaget framåt. Det innebär många möten, många telefonsamtal och långa resor. Det är ett hårt och oglamoröst yrke där man gör det mesta jobbet medan styrelseordföranden får all ära. Det påminner om hans stora fritidsintresse, SUP (Stand Up Paddling). Det låter flashigt att ta båten ut i skärgården, men i verkligheten står man på en vinglig bräda och paddlar.

Polly Carlsson

Polly Carlsson,
produktkoordinator

Som produktkoordinator följer Polly med i hela kedjan, från att idé till färdig produkt. Det kräver ett ordningssinne utöver det vanliga. Så man inte slarvar bort sitt sinne för humor. Andra bra egenskaper är tålamod och diplomati. Stoppar man ner allt detta i ett sportigt kraftpaket med pigga ögon, så får man Polly. Vi fick i alla fall en Polly, och nu skulle vi inte klara oss utan henne. Och vi gör vårt bästa för att inte slarva bort henne.

Pär-Olof Strindlund

Pär-Olof Strindlund,
Project Management Office

Fråga inte efter Pär-Olof om du kommer på besök. Ingen vet vem du menar, och alla pekar åt olika håll, hjälpsamma som vi är. För oss är han P-O med hela svenska folket. Han har titeln Project Management Office, vilket betyder att han är en projektledare, och du kan be honom om vad som helst, när som helst, så återkommer han med en plan. Han har dock inte planerat vad som ska stå i denna text, och se hur det gick.

Sani Kubatlija

Sani Kubatlija,
Purchasing Manager

Sani är vår inköpschef och ser till att vi alltid har varor på lagret och jagar leverantörer som är försenade. Ibland optimerar han inköpskvantiteten och maximerar lagerstatusen. Exakt vad det innebär vet ingen, men det måste vara hårt arbete, för han hävdar att han har blivit gråhårig sedan han började här. På lediga stunder drömmer han om ett parallellt universum och den fotbollskarriär som aldrig blev av.

Tord Nordenstam

Tord Nordenstam,
Controller

Tord jobbar på ekonomiavdelningen och bollar siffror med Emma Lindmark. Han slänger sig med ord som ekonomistyrning och bokslut, resultat och balans. Det är ett hårt och ensamt arbete, som han hanterar med en ödmjuk envishet. Och han tvekar aldrig att svara på dumma frågor från sina mindre bemedlade kollegor. Men så fort det blir tal om bordtennis eller andra spel, då visar han ingen nåd. Hans bollsinne är lika utvecklat som hans sifferminne, och han tvekar inte att göra bokslut med alla som vågar utmana honom.

ylva-jansson

Ylva Jansson,
produktspecialist och föreläsare

Ylva arbetar som produktspecialist och föreläsare. Hon är en certifierad ayurvedisk hälsorådgivare och yogainstruktör och utbildad inom kinesisk medicin och zonterapi. Hon är en riktigt härlig person som gärna sätter färg på tillvaron.

Ylva Wegler

Ylva Wegler,
konceptutvecklare

Ylva Wegler är en konceptutvecklare och relationsbyggare som utbildar och inspirerar kunder. Hon arbetar dessutom mot sportsegmentet och representerar Holistic på olika sportevent och mässor. Privat är hon gyminstruktör på Friskis & Svettis. Hon har en egen praktik, där hon bland annat jobbar med tankens kraft och sorgearbete. Något som kännetecknar Ylva är att hon sjunger. Överallt. I skogen. På havet. På kontoret. Och hos kunderna. Det är en anledning till att alla blir så glada i hennes närhet.

Åsa Nyberg

Åsa Nyberg,
kurskoordinator

Åsa är kurskoordinator. Det betyder att hon ansvarar för 2 000 deltagare per år. Alla ska bokas och få bekräftelser. Lokal ska bokas. Föreläsare ska vara på plats. Material ska tryckas. Deltagarlistor skrivas ut, sena avbokningar hanteras, fakturor skickas. Det är ett under att hon alltid är så lugn och samlad. Kanske beror det på hennes hejdlösa ordningssinne eller på att hon sjunger i Motala Kammarkör där all stress rinner av.

Åsa Spik,
kvalitetschef och regulatorisk chef

Åsa är den som skall hålla koll på att våra produkter uppfyller alla myndighetskrav och riktlinjer och att vi inte påstår något som vi inte får påstå. Hon är utbildad civilingenjör i biokemi och har 20 års erfarenhet av läkemedels-, kosmetik- och kosttillskottsindustrin. Det kan behövas. Åsa har ett genuint naturintresse med orientering som sitt stora intresse. Hon springer aldrig vilse – vare sig i skogen eller bland snåriga myndighetsregler.