När du mår dåligt utan att läkarna kan förklara varför – gå till en tandläkare!

Tänk dig att du är trött, obeskrivligt trött. Du har stora problem med astma, luftvägar, urinvägar och hjärtklappning och ingen kan förklara vad som är i obalans? Du gör upprepade besök till sjukhus och akuten utan att få några svar.

Sådan var situationen för en Helena, en av patienterna till Karin Öckert. Karin är tandläkare med specialistkompetens i parodontologi, som är namnet på den specialitet inom tandvård som behövs om du lider av eller riskerar att få tandlossning.

De senaste 25 åren har Karin ägnat sig alltmer åt de patienter som får symptom av sina tandfyllnadsmaterial. I samarbete med läkare på Sahlgrenska sjukhuset har hon dessutom utfört en studie på fibromyalgipatienter, som amalgamsanerats och avgiftats, med mycket god effekt.

Med denna kunskap i ryggen genomförde Karin Öckert, en amalgamsanering på Helena. Efter denna var utförd, försvann Helenas problem med astma, luftvägar, urinvägar och hjärtklappning. Helena blev mycket piggare och valde ett nytt hälsosammare liv, med lägre toxisk belastning och näringsrik kost.

Det finns två platser i kroppen där chansen att hitta patogener, toxiner och allergener är stor: i tarmen och i munhålan. Patogener, toxiner och allergener i munhålan blir sällan upptäckta på grund av bristande kunskap och för att de ligger mitt emellan två yrkeskategorier – läkaren och tandläkaren.

Karin Öckert och hennes forskning är en viktig brygga mellan dessa två discipliner. På Holisticdagen i Göteborg 11 november och på Holisticdagen i Stockholm 18 november kommer hon att berätta mer om Holistisk tandvård.

Under Karin Öckerts föreläsning kommer du få ta del av olika klientfall, lära dig mer om sambandet mellan sambandet mellan problem i munhålan o symptom i olika delar av kroppen och mycket mera.

Föreläsningen sker på HolisticDagen. Läs mer om HolisticDagen i Göteborg den 11 november och i Stockholm den 18 november. Kom och fördjupa din kunskap om hälsa! Anmäl dig nu genom att ange dina kontaktuppgifter via mail till kurs(at)holistic.se.